160320 Brestovica

Za nami je dolga prijetna nedelja z malo začinjenim dogodkom in novim rekordom…

Ura dogovora 10:30 Vrhnika Via Brestovica. Zaenkrat smo samo Uki,Mega,Razdrih in yaz. Mirko neodločen odpove, Erzo pa najprej Ne in ob 10:30 javi, da bi šel in povabil tudi Milana V. (Pilot v nastajanju).
Okoli 12:40 smo na štartu in Uki že čekira za šparglji. Tam tudi Kraševci in Pavlič iz Kopra, še neprištimani, v zraku nikogar. Malo premalo piha (možnost lova na šparglje) a se to kmalu spremeni nakar večina prav na hitro poštarta. Prispeta tudi Mega in Razdrih s svojim osebnim šoferjem. Ker Erzo svojega povabljenca zapusti samemu sebi jaz malce popazim na Milana. Štartam, ko se lepo urejen štart sprosti. V zraku živahno ter primerno času in napovedi.
Domnov let…

image

Milanov prvi in drugi (Je šel enkrat peš gor)…

image

image

Megatov in ukijev let podobna le da je Uki toplandal…

image

Razdrihov let…

image

Nekateri so se precej lepo naleteli. Nekateri manj a sem/so bili kljub temu zadovoljni. Kraška klima dobro dene 🙂
Uki toplanda reši avto, zvije cigareto, jo pokadi in nabere še nekaj špargljev. Ko se ekipa iz Unca poslovi in odpelje se čez čas vrnejo in Mega sporoči, da je Prevc G. javil o pristanku Erza pri Podnanosu.
Ker je ta orel na GSM nedosegljiv se odločimo za povratek ubrati pot čez NGorico in po Vipavski gor, saj morda ga pa dobimo po UKV postaji, ki pa z naše lokacije nima dometa. Sevada smo bili sigurni, da on hitro dobi štop in bo prej doma kot mi v Vipavi a za vsak slučaj.
Na hitri cesti NG-Vipava vmes opazimo da kar nekaj pilotov jadra nad grebenom Lijaka. Pokličemo Erza in javi da leti proti Vipavi in bo probal prit do Razdrtega, drugače pristane okoli Podnanosa. Takrat se nam zbistri, da dec sploh še pristal ni!  Se zapeljemo mimo Anje kjer opazujemo 2 pri preskoku na Nanos in eden od teh je Erzo, ki ni prvi.
Ustavimo se malce od Rondoja naprej (Pod tablo). Uki prižge cigareto in opazujemo kako prvi dobiva na prednosti pred Erzom nakar ob 17:31 … Vodilni pilot v daljavi ko smo ga že skoraj izgubili iz vidika, nekam čudno kroži navzdol. Vidlo se je čeprav zelo slabo, da nekaj ni vredu in ko nam izgine za pobočje, Erzo že javi da je nekdo vrgel rezervo. Gremo na uradno 147.800 a od pilota ne dobimo odgovora. Erzo jevi točno lokacijo in brez pomislekov gas na Nanos.

Erzova perspektiva pripetljaja…

image

Od križišča Y proti štartu kjer se konča meja borovcev naj bi se pilot nahajal. Na lokaciji so pri njem že bili možje(serviserji oddajnika), ki so nam povedali kje je in ker so se mirno odpeljali sem sklepal da je s pilotom vse vredu. Iz avta vzamem žago in proti Ukijevem glasu. Pride ven žELIbITInEIMENOVAN pilot vidno pretresen in razloži, da je v povsem mirnem letu zaslišal zadaj šum, pogleda in fak rezerva je zunaj !?! WtF!

image

K sreči ga je odložilo na prijazen bor z nežnim pristankom in rezervo zapleteno le za eno vejo katero odžagamo in situacija je rešena. (Letel je brez postaje)
Kmalu za tem pridejo znani prijatelji tega žELIbITInEIMENOVANEGA pilota in se poslovimo.

Erzo pristal po dolgem “naštrikanem” letu pred Žanovim domovanjem, kjer pa sestradanemu orlu Žanovo dekle priskrbi jedače 🙂

image

Erzov rekordni”naštrikan” let…

image

Flight note: NOV REKORD BRESTOVICE: dan se začne s Hribi, misleč, da kasneje ne bom šel nikamor, saj greva s tamalo hčerko v njen šoping. Ker me preseneti s hitrim nakupom in pa ker me kliče Milan, da bi šel na Lijak, ki pa bo močan, hitro zakombiniram Ukija in Domna, da počakata z odhodom na Brestovco za pol ure. In potem, ko smo že na štartu se nobenmu ne da v zrak in nabiramo na prvi pomladni dan šparglje. Ker jih ni veliko, si mislimo, da jih bomo nabirali spodaj na pristanku, kjer jih bo več! Jaz že ne, saj pristajam v smrekovi deželi! V zraku sem dvakrat že prej nekih 700 m, pa nihče noče z mano, zato nazadnje odletim sam in že pristajam v Novelu, potem le mimo Trstelja in pristajam pri viaduktu, kjer se prvič zares poberem, pa kar zunaj do Wajdovšne al pa Vipave pa na štop domov, si mislim, ko se le zdramim iz takih bebavih misli, saj zagledam padalo na Otlici – treba bo noter in potem dirka s kopreno in prihajajočo temo.

image

image

Lep vikend je za nami a še lepši prihajajo!