160331 Lijak P1778 17:56:09

Po usklajevanju in ogledu Erzovega “starta” Žalostna gora (ki mi ga zaenkrat ni treba, čeprav vidim kako speljati, vendar ne v današnjem (ne/ja) močnem vetru), z Erzom določiva 14h najbrž za Kovk. Faaca, ki sodeluje v usklajevanju iz Vipave, se odloči da nas ne bo čakal in gre na “siguren” Lijak.

In ker imam še čas, grem še v Logatec na ogled Erzovega Pustega polja. Potem pa je ura cajt in na cestninski Logatec počakam Erza, na Uncu oba Mega in potem samo še snamemo Jeana v Postojni.

Do Razdrtega nihamo (Kovk je že spet 12) med Vremščico (premočno?), Socerbom (2) (baje močan J, sporoča Nevidni…) in potem me skoraj “prisilijo”, da obrnem desno po griču dol v Vipavsko (saj je Vanja poročal o kičastem stanju na Lijaku…).

Mimo pristanka kar gor in dol na start, kjer zaparkiramo LCja. Na startu piha ugodno, dokler ne postavimo. V luftu visijo daleč pred grebenom nad dolino. Jean še uspe potegniti v zmerno močnem, potem pa mi trije čakamo naslednjih 15-20 min, da se pokažejo luknje v kateri uspemo drug za drugim potegniti: Erzo, jaz (hvala Mega) in še Mega (hvala Sandra 🙂 ).

Vse tri nas odlifta gor. Takrat enkrat tudi pristane Faaca, ki se je kar nadrajsal in navisel v luftu….

Vanjev let

Vanjev let

V zraku je močno, vendar enakomerno in drži in tudi dviguje, ne da bi bilo treba zavrteti (kar občasno naredimo zelo previdno…). Visimo pred startom, pa bolj zunaj, pa proti Danijelu in celo naprej pri Škabrijelu (eni bolj, eni man), kjer pa vsi veliko izgubimo. In spet nazaj na Lijak. Veter se med tem precej umiri. Erzo se odpelje proti Čavnu (nizke baze), Mega po nekaj poskusih toplanda in reši problem avta. Z Jeanom še nekaj časa vrtiva na V vogalu in ko enkrat spet naberem (900), se odpeljem direkt naprej ven proti viaduktu (sporočim Megu). Ko ga preletim, se mi zdi, da bom prišel lepo do Vogrskega, pa me na koncu pošteno tlači dol, tako, da pristanem po 1 1/2 ure malo pred vasjo ob glavni cesti.

Zoranov let

Zoranov let

Erzo javi, da je scuril tam okoli Vrtovina.

160331 Erzo2

Erzov let

 

Še preden pospravim, je Mega z LCjem že pri meni.

Nazaj pod Lijak počakat, da pristane še Jean (modrovanje s Kantetom).

Jeanov let

Jeanov let

Jeanov komentar leta: Na koncu sta mi dva kinga sledila ko piščanca, ki ne znata letet. 😛
Komentarji (5)
  • 1.Andrej Erznožnik : Kaj ko bi raje padalo zlagal namesto da takoj objavljaš let in pišeš komentar? [31.03.2016 18:58]
  • 2.Jean Caffou : Komentar sem napisal ko smo se vozili po tebe! [31.03.2016 19:06]
  • 3.Matjaž Klemenčič : Ta dva Kinga sta bila Rook2 in King, hkrati pa še oba brez variometra 🙂 Tko d hvala d si nama pokazal kako se leti… 🙂 Kako reče Erzo #dejnenabijaj 😀 [31.03.2016 20:55]
  • 4.Jean Caffou : Ni zakej, pa še kdaj. #samprehitevatnevela 😀
    [31.03.2016 21:17]
  • 5.Matjaž Klemenčič : 🙂 [31.03.2016 21:23]

In potem poberemo še Erza in smo vsi zadovoljni nad pričakovanji 🙂 .