160401 Kovk P1779 16:40:56

Erzo opravi jutranji obred (da je potem miren).

160401 Erzo1

Erzov jutranji za serijo Hribi …

Še vedno močan JZ čez SLO in prvi se oglasi Faaca. Potem Jean in Delux. Kombiniramo in zbiramo dodatne info (Ilirska, Brestovica, v Vipavski je začuda malo vetra,… povsod pa bolj ali manj oblačno) in se na koncu odločimo za Kovk (najbolj ziher).

13h Vrhnika. Erzo bi še malo počakal (iz različnih vzrokov), Faaca zamuja in bi bil rad avtomobilsko neodvisen, Delux že čaka na cestninski v Logatcu.

Na koncu se odpeljem sam z LCjem, poberem Deluxa in na Uncu prestopiva k Megu. Še na Ravbarkomandi snamemo Jeana in do Anje. In gor na start, ker bo Faaca počakal Igorja (ki ravno prihaja…). Erzo je že na poti s Kastnerjem direkt od zadaj.

Postavimo in vsi v sivino lufta: Jean, jaz, Mega in Delux. Nekaj kasneje še Faaca in potem še Erzo in Domen.

Medtem mi že jadramo po grebenu proti Hublju in naprej proti Predmeji. Eni više, eni niže, eni bolj zunaj, eni bolj nad grebenom, kdo pa tudi pod njim. Eni obrnejo v Predmeji, eni malo prej… In nazaj na start. Vmes že pozdravljam Faaca, pa Domna in Erza in občasno malo zavrtim, čeprav lepo drži, tako da se lahko samo voziš. Na startu spet obrnem in spet v kot. Nekateri poskušajo tudi preskočiti na Čaven (Mega, Erzo, ?). Ko sem drugič na startu, naberem do 1090 in se odpeljem proti Vipavi, od koder Boris javlja, da je scuril do picerije.

160401 Delux

Borisov let

Jean ima kratek topland-postanek na startu, Domen je tudi toplandal.

Domnov let

Domnov let

Faaca pristane na uradnem pristanku.

Vanjev let

Vanjev let

Čez dolino se mi vdira, pred Plazom pa le malo zapiska, tako da celo upam, da bom priklopil. Pa samo malo drajsam sem in tja ob Plazu in počasi zgubljam. Potem se odločim in zapeljem čez igrišče in avtocesto dokler gre. Do mojega standardnega pristanka malo pred streliščem.

Zoranov let

Zoranov let

Mega tudi toplanda, Domen pa “odobri” Erzu, da naj odleti, saj bo on rešil avto. In je Jean spet v luftu in imata z Erzom tekmo, kdo bo prišel dlje pod Nanosom. Jean pride do strelišča,

Žanov let

Žanov let

Erzo malo dlje.

Erzov let

Erzov let

Mi pa se medtem prehranjujemo v piceriji na Placu.