160404 Socerb 2 P1782 17:25:39

Ko pospravim, se že začne telefonijada, kam bi šli in medtem se zapeljem na Pusto polje. Tu pa se razbohoti telefonska koordinacija in povezave in prevezave in… Delux je z OLCja ugotovil, da sem tam in s Špelo prideta v 15min, da pogledamo še nekaj potencialov v okolici, saj za resno letenje še ni cilja, ker je še premočno (Vremščica- Gorazd odhaja tja na oglede…).

Najprej na (nekdanji šolski) teren nad Medvedjim, kjer jaz začnem telefonske službene zadeve, Boris pa medtem v sunkovitem vetru poskakuje med nebom in zemljo in na koncu odfrli do ravnice, od koder sporoči, da ne priporoča, ker ni užitno in zna biti predvsem nevarno.

Potem gremo še mi trije skupaj na ogled Pustega Polja, saj Vremščica še vedno ni potrjena s strani Gorazda in odložimo akcijo še za kakšno uro. Na tem startu tudi piha v poštenih sunkih (ni priporočljivo), tako da se vrnemo dol. In potem predlagam, da nima smisla še eno uro tu čakati v negotovosti v iztekajoči se dan in da raje gremo na Socerb, kjer bi ta Z bil mogoče užiten in celo v pravi smeri.

In se Špela, Boris in jaz z LCjem odpeljemo v smeri KP, medtem ko ostali še niso za akcijo (=dvomijo v to izbiro…Manca, Mega, Erzo kasneje, Jean sedaj ne more več…).

Ko pridemo po spodnjem kolovozu na Socerb 4, piha idealno; na Socerbu 3 tudi, čeprav malo šibko. In na Socerbu 2, ki je izbran in bo danes imenovan, še/že malo manj. Medtem na Socerbu(1=originalni start) ravno nekdo odletava.

Hitro postaviva: 2 x rdeča Rooka, 2x tangice, 1x rezerva, 1x gas, 2x pilota… In v luft Boris in malo za njim jaz.

In zajadrava v desno, mimo originalnega starta in do roba Glinščice in nazaj in sem in tja… vendar nad rob ne nabereva. In po obetavnem začetku počasi curiva (že zelo nizek dobim nad enim kucljem obetavni dviganje – za kratek čas) in po cca 20min lepega jadranja scuriva na uraden pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

 

Borisov let

Borisov let

In je Špela že pri naju.