160421 Ambroz zg.poseka P1807 14:23:06

 

Zjutraj Poje zažene akcijo (ali pa Tilen?). V glavnem, Erza in Mega ne mika preveč na Gorenjsko, čeprav sta padalsko opravilna dovolj zgodaj (oni bi Primorska, najbrž Buzet – jih je že Nevidni nakuril 🙂 ). Meni pa se zdi, da bi Gorenjska danes morala biti (malo JZ,Z, čeprav slaba sondaža in inverzija na 1700).

In sem ob 11.00 pod Ambrotom z Jožetom in Tilnom. Tudi Kamničani se zbirajo (Hančič, Vidic, Kališnik, Slabajna, Bodlaj…). Pa še Krokarji imajo dirko na Krvavcu. Z LCjem gor in na poseko.

Počasi se začnemo pripravljati in ves čas bolj ali manj lepo piha gor. Odleti Dragan, pa Habibi, potem pa že Jože in jaz in…

Jože gre bolj pred start in tam mu zagrabi, jaz za njim in kmalu nabereva/mo. Najprej nad poseko na 1700, potem čez na Krvavec nad zg.postajo in z nekaj čez 1700 za Pojetom po grebenu proti Možjanci. Tu Pojeta pošteno butne gor in mu enostransko zapre, malo za njim še mene (samo butne, ker sem že pripravljen). Z nekaj več višine kot on zapeljem čez Kokro in nizko priklopim Potoško in se šele po pol ure matranja in razmetavanja končno v butanjih tudi 5+ le spravim čez vrh in na Zaplato.

Medtem Poje scuri v Preddvor.

Poje 1

Poje 1

Na Zaplati spet razmetavanje in naprej enako vse do Kriške (ves čas nizek,veliko zgubljanja, veliko butanja, VELIKO DELA za malo efekta; šele ob Tolstem vrhu me zbuta nad greben). Samo malo naprej proti Tržiču pogledam (me sploh ne mika dalje), pa obrnem in nazaj. Na Gozdu jih je nekaj na startu in čakajo, mogoče tudi kakšen v zraku. Pot nazaj je podobna. Jadram bolj zunaj, pa je podobno (ves čas pa nek razgonjen J in celo JV). Edina svetla točka pred Kališčem, ko zavrtim in dobim krasen in močan steber, ki me odpelje na 1900. Mislim si, da bo to dovolj do Ambrota, pa me čez Kokro tako spušča in ustavlja (V ?), da moram ven in pristanem pri Velesovem.

Zoranov let

Zoranov let

Poje je ponovno na startu in mi pošlje dekle, ki ga je ravno pripeljalo gor. Še mene pobere in zapelje na Poseko po LCja 🙂 .

Poje je v drugo obrnil Kriško, pa ga je tudi zaustavilo malo pred  Ambrotom.

Poje 2

Poje 2

Vse skupaj je še najbolje povedal Slabajna: “Današnje razmere lahko opišem kot: kr neki! Konkreten frontalc že na Krvavcu, potem počasno letenje ker se je bilo težko pobirat, popoldne pa namesto napovedanega zahodnika piha vzhodnik. Zelo težavno letenje,…”

Erzo in ostali Nevidni pa na Buzetu.

Erzov let

Erzov let

Erzov komentar leta: Najprej ni nobenih baz, potem.jih dočakamo.ko začnejo nastajat s KP strani in se packmo po njih, da potem ko z Megatom odletiva nazaj baze zginejo! Skoraj ostaneva v krematoriju, da se že sprijaznim v smislu. Naj bo, 1x na 7 let mi pa že pripada. Potem se rešiva in blup.