160509 Lijak P1820 13:37:16

Že zvečer Boris napove, da bo danes super dan na Lijaku (Parapente itd.) in danes niti ne gledam preveč, kakšna je situacija. Erzo skliče jato za Lijak ob 11h.

Prvi del gre malo prej z Logatca z zemeljsko podporo Špele: Boris, Vanja in jaz, Igor odšiba sam. Malo je še vprašljivo, ali se bo Jean sploh priključil in tudi kam bo prisedel.

Vso pot dol so baze po bolj ali manj pokritem nebu – bolj ali manj razvite. Boris spodbuja, da bo super, midva z Vanjem sva bolj skeptična.

Na startu prej premalo vetra kot preveč, nekaj ljudi (predvsem tujcev) že v luftu. Med postavljanjem pride tudi drugi del jate: Erzo, Mega, Jean, Iskra. Prvi odleti Faaca, pa jaz, Delux in potem še ostali.

Vanja najprej skoraj scuri. Tudi jaz, pa se na V robu počasi pobiram in spajsam čez rob, potem pa najdem krasen steber do 1100. Ostali se pridružijo v tem dviganju. Se mi zdi, da preveč vleče v sivino zgoraj in grem naprej, scurim do višine grebena in ponovim vajo. Ostali se medtem razletijo vsak po svoje, razen Vanja, ki se je rešil in sedaj vrtiva skupaj. On prej zapusti, jaz pa še kar vrtim in se potem precej pred grebenom zapeljem “pod bazami” proti Čavnu. Ko preveč zgubim (pod 800), se rešujem pod Kucelj, kjer spet naberem do 1100 po zelo razrukanem, zato grem spet bolj ven pod “lepo bazo”, ki pa mi ne da nič, tako da se z vetrom le čez zadnji trebuh pod Modrasovcem splaknem v Lokavec.

Zoranova curaža

Zoranova curaža

Med pospravljanjem me bolj ali manj preletijo Vanja, pa Igor, pa Jean in Boris. Nadaljujejo do Nanosa (eni bolj zunaj, drugi manj).

Špela me pride pobrat in na pavzo v Vipavo. Medtem pride še Manca sama na Kovk (če bo kaj – tu piha že 7/11,5 JZ). Ko vsi preletijo Nanos (Boris kar prek vršnega pobočja počez), nadaljujejo: Boris in Vanja v smeri Strmice, Jean v smeri doma (direkt v Postojno).

Boris se javi s pristanka pri Studenem.

Borisov let

Borisov let

Midva nadaljujeva do Razdrtega, kjer se javi tudi Jean iz Hrašč.

Jeanova pot (skoraj) domov

Jeanova pot (skoraj) domov

Pobereva najprej njega, pa počez po Borisa. Oddamo Jeana v Postojni in v Logatec, kjer je pri AC bazi zraven avta že pristal Vanja

Faacov zmagoslavni let

Faacov zmagoslavni let

in ves nasmejan čaka v  avtu 🙂 . Vesel ko radio. 🙂 . Bravo Vanja !!!

 

Še vizualizacija letov:

 

In, in precej za nami pristane tudi Erzo, edini še viden od drugega dela jate

Erzov let

Erzov let

Komentarji (2)
  • 1.Jean Caffou : Štrikat zna vsak… 🙂 [09.05.2016 18:03]
  • 2.Tom Pavlič : Sam kakšna visoka pričakovanja, ko vidiš Erzo in stotka… No, iskreno povedano, marsikdaj upravičeno 🙂 [09.05.2016 18:41]