160517 Lijak P1825 13:28:38

Uki naštudira, da bo danes Lijak in naprej proti Gemoni (dopoldan V, potem obrne na JZ, najmanj neviht v tistih krajih).

10.30 na Železniški: Uki, Čepar, Erzo, Delux, Gradišek, Mirko in jaz. Habibi naloži Erza in Mirka, jaz ostale.

Na Ravbarkomandi se v LCja zbaše še Žan. Zaenkrat manj razvoja, kot včeraj, po vsej Vipavski pa piha kar konkreten V. Na Hermana s kombijem moramo čakati kar nekaj časa.

Na štartu v glavnem tujci. Takoj postavimo v občasno sunkovitem vetru. V luft: Žan, Erzo, Uki, Habibi, Mirko, jaz, Delux in Gradišek šele čez nekaj časa.

Močna dviganja in v začetku lepo zavrtim, pa na 900 zgubim. Erzo, Jean in Uki pa kar nabirajo naprej do 2000 !!! Erzo in Uki se potem zapeljeta proti Škabrijelu, Žan na V.

V naslednji rundi poskušam slediti Borisu, pa me hitro pusti spodaj na poti v višave. Potem pa bluzim in poskušam tudi jaz najti pot v višave, pa samo drajsam okoli starta, dokler ne scurim globoko pod greben (spodaj vidim tudi Mireta…) in se dokončno usmerim na pristanek. Tu pa tik nad tlemi vrtim še 10 min, predno sedem (slabe volje) na tla.

Zoranov let

Zoranov let

Z Miretom se malo tolaživa. Vse naokoli se na hitro zapira. Erzo in Uki se oglašata iz okolice Gorice, proti S je že vse v dežju.

Potem pristane Gradišek. Jean se javi iz Vrtovina.

Jeanov let

Jeanov let

Erzo si naroči Mireta v Gorico, kjer je šel dol.

Erzov let

Erzov let

Nekaj za njim pri nas na uradnem pristaneta še Delux

Deluxov let

Deluxov let

in Habibi. Uki pa potegne do Anje…

Ukijev let

Ukijev let