160525 Lijak P1834 15:09:52

Napovedan lep dan s šibkimi JZ vetrovi. Na Gorenjskem naj bi bile kmalu nevihte, zato po obsežnem premlevanju izberemo Kovk. Čim prej dol. Zbor 11h Železniška.

Erzo in Mega planirata kasneje, pa Erza toliko spravimo na obrate, da je prvi na Železniški. Naložimo se (Faaca, Jean, Erzo, Igor in jaz) v Igorjev avtobus in dol. Ideje o Ilirski s Kovka (Erzo), pa se po prevladovanju želje po Lijaku takoj pojavi nova – z Lijaka po Krasu…

Na startu zmerna gužva. Mega in Manca prihajata za nami. Hitro postavimo in v luft (čeprav prvi ne pobirajo najbolje) : Erzo, Žan, jaz, Faaca in Igor. Najprej se pošteno matram(o), da pridemo nad greben (razen Erza, ki je takoj zgoraj), potem pa se odpeljem s 1100 do Zmajarske (nekateri dosti nižji 🙂 ), tu popravim in do Skreta, kjer vrtiva z Žanom, pa gre preslabo, zato nazaj na Zmajarsko (tu je kar živahno). Najprej nič ne naberem (Žan pa lepo) in se že umikam nazaj proti Lijaku, pa dobim že pod 700 lep steber čez 1200 in se odpeljem čez Skret.

Pa gre generalno spet dol, pri grebenu razrukano. Splaknem se proti Lokavcu (zaradi nižine bolj varno zunaj) in že pristajam na standardnem travniku pri Lokavcu (kot zadnjič). 50m nad tlemi pa dobim dviganje, ki gre vedno lepše in močneje (najlepši steber dneva) in me zapelje nad vrh Hublja. Naprej na Podrto (še malo naberem) in bolj zunaj proti Tabli. Visoko priklopim in naprej nad grebenom. Žan niže spodaj vrti in nabira nad Podnanosom, Erzo je šel čez nad Vrabče. Naprej do Hieronima, kjer pa proti vetru z Žanom skoraj stojiva, preveč gor mi tudi ne gre, zato se raje kar odpeljem z močnim Z čez Razdrto in pristanem v rikverc pri Izvozu AC.

Zoranov let

Zoranov let

Na tleh me še kar vleče nazaj in ko hočem podreti padalo, me za nameček še pošlepa po travi… Erzo pristane pri izvozu Postojna.

Erzov let

Erzov let

Kmalu dobi štop domov.

Žan pa odpelje nazaj, na Kovk in potem še enkrat. Faaca pristane “na stari cesti Col-Logatec”, ko hoče nizek od Table kar zadaj (v Idrjo?!).

Faacov let

Faacov let

Mega in Manca jadrata okoli Lijaka in pristaneta, tako da rešita svoj in Igorjev avto. Mega gre potem še pobrat Faaca, ga spravi nazaj v Vipavo in potem z Manco pobereta mene na Razdrtem, medtem ko Jean in Igor še vedno drgneta sem in tja. Na koncu se Igor odpelje čez na Postojnsko (s 70),

Igorjev let

Igorjev let

Žan pa zaključi 100tko pod Lokavcem…

Žanova 100tka

Žanova 100tka

Pa še vizualizacija naših letov.