160527 Buzet Zavoj P1836 12:53:42

Še predno se zjutraj dobro obrnem, pokliče Jože, kako in kam. Hkrati razpiše Erzo urgentno Buzet. Čez pol ure (10.15) Vrhnika.

Z Jožetom sva za in na Železniški sta še Erzo in Štus. Zbašemo se v Pojetov avto in gasa do Postojne, kjer Mega pusti svoj avto za reševanje in gasa naprej. Nevidni že priganja.

Dobimo se na štartu in takoj začnemo pripravljati (medtem, ko Jože in Nevidni odpeljeta en avto dol – za primer curaže…). Veter je slab in malo se še obiramo. Potem pa potegneta Nevidni in Poje in se le počasi spajsata nad greben. Zato ostali še malo počakamo, da sploh spet kaj pihne gor in – potegneva Erzo in jaz.

Erzo na levo in začne curiti v globine, jaz na desno in pod progo le dobim dviganje tik ob useku. Spajsam se nad rob in že mislim, da sem se rešil, pa me med obrati samo zanaša za rob nad planoto, skoraj brez dviganja. V naslednjem obratu že curim in potem samo še curim in curim in ko se že rešujem ven v dolino, samo še scurim na travnik sredi gmajne pod Perci (pod cerkvico Sv.Duh), neskončno daleč od avta Nevidnega, ki je namenjen scurjencem…

Zoranov let

Zoranov let

Vidim, da je Erzo našel steber dneva in samo navija v višave. Tudi Nevidni in Poje se mu pridružita v stebru. Mega in Štus pa še čakata (veter ponehal, še dol začne pihati…). Nevidni in Erzo se odpeljeta proti Krematoriju, Jože pade spet za nekaj stopničk in gre proti Raspadalici.

V peklenski vročini pospravljam in odpešačim z robo po lokalni cesti gor (ko jo najdem). Končno odletita tudi Mega in Štus (je začelo močno pihati gor) in tudi lepo nabereta. Potem se odpeljeta proti SLO…

Od vse poti gor dobim le lokalni štop za nekaj sto metrov do prvih hiš v Percih… Na pol crknjen od vročine pridem na samoten štart. LiveTracking pokaže, da je Poje odpeljal ves Kraški rob in je pri Ospu,

Jožetov let

Jožetov let

Štus pa pri Materiji

Štusov let

Štusov let

in oba tudi kmalu pokličeta. Odpeljem se v Osp po Pojeta. Erzo javi, da sta z Nevidnim pri Pivki pod Šilentaborom,

Erzov let

Erzov let

Mega pa visoko nad njima… z Jožetom pobereva še Štusa in nazaj v Buzet rešit Petrov avto, ki mu ga pustimo na Črnem kalu.

Erzo pa odpellje Megu avto domov na Unc, kjer je dotični pristal 🙂 .

 

Manjši del jate (Žan in Domen) je šel mimo Slivnice na Racno (opišr Žan ali Domen 🙂 🙂 )

Večji del jate pa je šel (“ja kam se gre danes, kaj ti ni jasno, ja kdo pa še gre v takem na Buzet…”) na Gozd lepo odletet sem ter tja po Karavankah … (bi lahko kaj napisal kdo od udeležencev 🙂 ).