160531 Socerb 3 P1839 18:53:10

V višavah močan JZ, dež razmetan po SLO. Proti obali kaže še najmanj vetra in največ sonca. Erzo je malo nervozen zaradi serije, ko razpiše ob 14.30 Vrhniko – smer Vremščica. Potem pa panika, naj čim prej pridem na Vrhniko, ker prihajata Simeon in Poje v nuji, ker da se gre na Marčev hrib, ker bo Vremščica itak premočna (vir: Nevidni…).

Na Vrhniki vso robo naložimo v LCja, pa še Erzo in Simeon k meni, Poje (ki se mu bo dokaj mudilo nazaj na zemeljsko-nezemeljske obveznosti 🙂 ) pa odšiba na Unc pobrat Mega in Jeana na Ravbarkomandi (ki se je pustil zapeljati 🙂 v duhovnem in fizičnem smislu). Pod Črnim kalom pusti Poje svoj avto  in vseh 6 z LCjem gor.

Potem se sončimo na robu v čudovitih vonjavah primorskih zelišč ob nabijanju vetra, ki bo ponehal ob 17h (vir: Simeon). Simeon razstavi svojega novega Cure-ta, dvigniti pa ga ne uspe 🙂 .

Žanov dokumentarec dogajanja:

Erzo postane popolnoma nervozen in mrzlično predlagamo razne alternativne variante (Socerb, Brestovica, Srbani, Kikiriki,…). Žan med tem reši še eno službeno dolžnost preko telefona na daljavo (uradno še dežura). V višavah pod bazami vidimo nekaj padalcev nad Socerbom in ob 17h (ko veter sploh ne poneha, prej pojača – vir: dejansko stanje v naravi) pade odločitev za odhod.

Pojeta spravimo dol do njegovega avta in se poslovi, LC pa na Socerb 3. Nekaj jih že/še  visi v luftu. Postavimo še mi in v luft: Simeon, Erzo, Žan, jaz in Mega.

Potem pa ena ura čudovitega jadranja, kot ga jaz tu še nisem doživel  (v močnem J, JZ).  Navijamo čez jurja, jadramo sem in tja in vrtimo v zelo zanešenih stebrih. Erzo in Žan se usmerita na Črni kal, Erzo celo (edini) pojadra na Marčevem hribu in nazaj. Mega poskuša toplandati, pa na koncu pristane na uradnem spodaj, Erzo tudi na uradnem,

Erzov let

Erzov let

Erzov komentar leta: Po neuspeli odpravi na Marčev hrib ob vodenju velikega inštruktorja Simeona, kjer je veter pihal samo bolj in še bolj, smo se malo pozno premaknili sem, čeprav smo vsaj uro prej opazili padalce viiisoko nad Socerbom. Večina je bila Nemcev s Tmina, pa tudi udeležencev angleškega opna iz Humina. Vsi na internetu najdejo informacijo, da se tu leti, ko drugje ni pogojev.

Žan pa blizu zraven.

Jeanov let

Jeanov let

Žanov komentar leta: Kar naenkrat je prtegnu en jug, da so še stari prdci ušesa vlekli, spodaj na pristanku razmetavalo. Jaz na polnem gasu nisem prišel do travnika.

 

Sam na kocu rinem proti Ospu, pa lezem samo še 5 naprej, tako da obrnem in pristanem na planoti zgoraj pri pokopališču pod vasjo Socerb (za čez nazaj v Dolino sem prenizek).

Zoranov let

Zoranov let

Simeon se po atraktivnem letu čez Trst na Z in še bolj atraktivnem obalnem zaključku in najbolj atraktivnem pristanku na  obali,

Simeonov let

Simeonov let

Simeonov komentar leta: Zgoraj J, za Trstom ladje obrnjene zahodno in sem mislil, da bom spodaj z vetrom, ki je dokaj močan, prišel po grebenu nazaj, spodaj pa je veter preveč pihal zahodno in oblival. Pa sva šla na prvem izletu do morja in prav lepo je bilo.
Komentarji (2)
  • 1.Simeon Klokočovnik : U Erzo, dlje od tebe, zdaj boš pa moral javno priznat, kako lep padalček mam. [31.05.2016 22:23]
  • 2.Andrej Erznožnik : mojih km je nekih 18.5, tud meni ni prav, ko mi takole računa brezvezne trikotnike in krade km za statistiko. Vsekakor pa je tvoj odlet lepši, saj so špure najlepše (nekam se pride), da ne bi o originalnem pristanku [31.05.2016 22:46]

 

vrača z avtobusom, štopom (vlakom?) in v pešačenju na uradni pristanek. Mega pripešači gor rešit LCja, pobere mene v vasi in dol po ostale.

Super smo se imeli, z obilico dobre volje :-).