160606 Zavrh P1844 15:32:29

Ob 13.45 na šodru: Mega, Erzo in potem se nakapljajo še drugi; Poje, Jean, Faaca in Igor. Erzo iz dobro obveščenih virov potrdi, da je Zavrh izven NOTAMa in da lahko tu brez skrbi letimo.

Z dvema avtoma do Škorpijona, kjer se priključi še borovniški del jate.

Na startu idealno in takoj postavimo in v luft: Jean, Erzo, Faaca, jaz in potem še ostali.

Takoj pred startom lepo zavrtim z Erzom in naberem do 1100, padem ven in ponavljam vajo, pa mi ne uspe več tako visoko. Na startu skoraj nič več ne piha, tako da Mega kar nekaj časa čaka, da starta kot zadnji. Aleš pa takrat že pristane.

Alešev let

Alešev let

Še Domen pride precej za nami, in je tudi kar hitro na tleh.

Domnov let

Domnov let

Ostali pa medtem vrtimo in se borimo in ko sam naberem nekaj nad Lipovc, se odpeljem proti Bistri. Kar nizek (nekateri so tukaj še nižji 🙂 ) dobim v kotlu pred Javorčem lepo dviganje, naberem spet do 1000 in se odpeljem proti Stari Vrhniki (ampak bolj spredaj, saj je čutiti kar močan SV – grem tudi 50+). Visoko nad BJjem, pa do Podlipske, tam me dvigne in po slemenu v dolino, kjer pristanem pod Krošljevim gričem.

Zoranov let

Zoranov let

Med pospravljanjem Erzo javi, da je prišel nazaj v Podlipsko in pristal pri Podlipi, naprej od mene (seveda kot današnji zmagovalec Zavrha…).

Erzov let

Erzov let

Mega pristane pri Škorpijonu in z Alešem rešuje avte, Jean, Faaca in Igor pa so izpred Javorča (v tistem istem stebru) nabrali bolj ali manj okoli 1000 in se odpeljali kar nazaj v Logatec. (Bežali pred CB).

G0014552 (1)

G0014556 (1)

Žanov let

Žanov let

Faacov let

Faacov let

Igorjev let

Igorjev let

 

Pojetov Jožef je ujet v kotu pristal blizu Storževega griča,

Pojetov let

Pojetov let

še enkrat odpešačil na start in potem odletel v dolino.

Pojetov zaključni let - neprostovoljna ponovitev

Pojetov zaključni let – neprostovoljna ponovitev

Še vizualizacija naših letov

 

Borovničani rešijo Logatčane, midva z Erzom dobiva štop do Šodra. Potem pa Erzo še po Pojeta in k nam na zaključno druženje pri BJju v bolj ali manj okrnjeni zasedbi (glede na zemeljske in nezemeljske obveznosti 🙂 ). Pa dosti lepše mi (nam) je bilo, kot smo pričakovali 🙂