160611 Solo pobeg na Štajersko

Zgodaj zjutraj mi na misel pade Štajerska. Obiski&Projekti. Sploh glede na napoved naj bi na vzhodu najdlje vztrajalo sonce. Sploh me pa en štart še posebej matra! Med vožnjo pregledujem okoliške bele pike na Žanovi aplikaciji in mi pade v oči Krašnja. Tudi vetra ni nič kaj dosti saj je ura še zgodnja in zapeljem na štart, kjer pa piha povsem iz desne.

Ostalo se odvije takole…

Nadaljujem vožno naprej in že v Vranskem močan veter. Drevje precej polaga in upam na boljše vetrovne razmer bolj vzhodno. Na Celjskem naredim ovinek za ogled dveh belih pikic, ker letenje pač v takem vetru ni primerno.

Veter v Slovenski Bistrici ni več tako agresiven in ker je tam bolj kot ne ravnina podaljšam na Mariborsko Kalvarijo. Ta štart mi je še dolžan izpred dveh let ko sem tod gnezdil v robidovju zaradi prevelikega optimizma. Pobočje je bilo poraščeno z robido, vzletno mesto je bila peš pot šitoka še ne 2 metra in vetra nič. Me je razveselilo ko sem videl le visoko travo katere pa se ne veselim zlepa. Piha nič ali pa vsake tolko iz desne.

Postavim na tisti ozki poti in kolikor toliko porihtam štrike in čakam na primeren trenutek za vzlet…

 

Po pristanku že gledam v ekran ali je kdo v bližini na LiveTrackingu. Plač ! Če ne danes kdaj pa? Do tja imam slabe pol ure kar pa ne drži  zaradi obvoza katerega naredim po ozkih gozdnih poteh.

Do hriba prispem po vzhodni cesti katera pa na nekem mestu ni več prevozna. Pa saj ni več daleč do vrha. Parkiram kar tam in nadaljujem peš. Ko prispem na vzletišče se mi odpre razgled na prav nobel urejeno vzletno mesto. Malo je takih in škoda da je nam tako oddaljen.

Hitro se začnem pripravljat saj piha lepo gor a se to kaj hitro spremeni v dolgotrajno čakanje zaradi spremembe smeri Vetra. Bo video pokazal kaj vse sem pretrpel…

Nazaj do avta se odpravim peš. Vroče, soparno, suh gobec za popi***t voda pa v avtu. Vmes še zalutam po nekem kolovozu kateri pa ni več v uporabi in se na sredini hriba neha tako, da nazaj dol in spet gor. Pa saj ni toliko za hodit le sopara je neznosna. Oblačnost se čedalje bolj veča in kmalu po odhodu iz Plača me zajamejo prve plohe. Vmes itak napenjam oči po okoliških gričkih bela pika pa samo ena! Tile kraji so zlata jama za krtinarje.
To je za danes vse. Ju3 bo pa dež.