160613 Socerb 3 P1850 15:03:46

Erzo opravi jutranjo prebujenje na Hribi in je miren.

Erzov let

Erzov let

Žan pa začne priganjati za akcijo (napovedane plohe in nevihte pa to…). Podpre ga še Faaca. Ideje so: najprej Nanos V (ali Kovk, ki obrača iz SV na J), potem je na Kovku že ploha in je ideja Slivnica. Se uskladimo za Slivnico (če bo) in rezervno varianto Socerb.

Jaz do Faaca, kamor pride še Igor. Na poti iz LJU se prijavi še Erzo, h kateremu vsi trije prisedemo na Vrhniki. Slivnico skenslamo, ker je dvomljiva (baze se kuhajo – višina in SV, V, čeprav postaja javlja J) in na nižji Socerb. Ko prihajamo, je proti Istri en sam ogromen CB in radar kaže tudi ogromno jedro nad Istro. Tudi s Krasa od Vipavske sem je črno. Na startu proti morju modrina, temina za našimi hrbti. Je pa morje kar nagubano. En lokalec je že v luftu in se (prostoročno 🙂 ) vozi sem in tja po grebenu. Veter na startu kar močan.

20160613-G0014655

Ogled kuhanja CBjev v ozadju.

Žan takoj postavi in v luft, Faaca nekaj za njim. Jaz se obiram, ker mi črnina za nami ni všeč in tudi počasi raste nad rob. Igor se odloči, da bo šofer (mu v takem res ni treba), Erza tudi ne mika preveč. Postavim še sam in v luft z liftom s štarta. Brez vrtenja gre samo gor in spusti šele daleč pred grebenom. V desno k ostalim, ki visijo tudi že precej zunaj. Malo vozimo (visimo) sem in tja nabirati si nihče ne upa, saj gre povsod gor (proti temnim bazam zadaj).

V smeri Vipavske se pošteno bliska in zavese dežja. Potem Erzo s starta opozori, da bi bilo bolj pametno iti dol in bolj ali manj hitro temu nasvetu vsi trije sledimo. Pristane Faaca,

Faacov let

Faacov let

za njim jaz

Zoranov let

Zoranov let

in potem še Žan (mu ni snemalo tracka).

Med pospravljanjem vedno pogosteje grmi. Ko Erzo in Igor prideta po nas, že mislimo, da se bo vlilo, pa je le nekaj kapljic. Proti KP je še najbolje in Žan (novi starti…) in Erzo (še ni letel danes zares…) navijata za nadaljnjo akcijo: Poljane/Pomjan. V KP in čez Marezige na Pomjan, kjer na (nesimpatičnem) startu ne piha nič (malo meša skoraj nulca).