160615 Gozd P1853 17:06:49

Ponoči in dopoldne še poplave, potem se začne jasniti in … jačati veter (J, JZ sunki 13 Kovk, 15 Slivnica, 16 Krvavec,…).

Najprej se z Erzom (ki se že skoraj preda glede serije – je že malo naveličan) dogovarjava za Primorsko (kjer je že kar lepo) – Vremščica, Socerb ?, pa me že na poti na Vrhniko preusmeri, saj pri njem že “drevje podira” -> Sv.Ana, če ne bo že premočno. Ko pridem v Podpeč na letališče, poročam, da veter žvižga in Erzo predlaga Gorenjsko – Povlje (tam je pa še vse črno).

Za njim po AC in med potjo od Jureta zvem, da na Gozdu Poljaki (tečajniki) že ves dan skačejo ?! In poberem Erza pri Bajdu in gor.

Na startu se še zadnji Poljaki mečejo, ko midva (in še dva naša) že postavljamo. Zadaj vse črno in baza na pol Kriške.

Erzo potegne in se odpelje ven in … začne vrteti in nabirati v višave. Jaz sem vzel kar M24 (saj je bil cilj samo dol se vreči), pa me po startu lepo drži in tudi dvigne v močnem J. Celo zavrtim in rahlo naberem, ampak s tem padalčkom mi gre generalno vseeno dol. Vendar traja kar 10min, preden pristanem.

Zoranov let

Zoranov let

Kakšne pol ure kasneje pristane Erzo.

Erzov let

Erzov let

In ko dobim prevoz gor s Sandijem in tečajniki, je že vse lepo spucano in v sončku (in dosti manj vetra). Vseeno pa je bilo več, kot je bilo za  pričakovati…

 

Erzov komentar leta: Sem imel idejo nehat prav danes s to norijo imenovano serija. Dopoldne povodenj, po zjasnitvi pa odpre vetrovne ventile, da premetava krošnje dreves… Potem mi je bilo pa dano še navit do baze zaravnane na pol Kriške – tedaj, potem sem se pa raj fajn ven držal takole sam in pol se je posušilo.-

Komentarji (3)
  • 1.Jože Poje : Letiš v prihodnosti. Osem ur prej objaviš preden odletiš. To ne more vsak! [15.06.2016 18:32]
  • 2.Vanja Šešek – Faaca : Glede na prepih, sem mislu do bo šlo ….
    Pa si bl k ne pr tleh nulo gonu. [15.06.2016 18:40]
  • 3.Aleš Pirš : Uradni pristanek? [15.06.2016 22:03]