160622 Ivanščica P1861 14:45:57

Danes mi niti pogledati ni treba nič, saj je vse organizirano. Ob polnoči se prijavim Erzu za Ivanščico, potem pa skupaj s Faacom organizirata naprej…

Ob 10.45 pred Rutarjem luksuzen kombi (Faacov aranžma) v katerega se zbašemo Erzo, Mega, Jean, Igor, Nevidni, jaz in seveda Faaca kot glavni šofer in Matjaž (Faacov aranžma 🙂 ), kot drugi šofer in zemeljska pobiralna podpora. Prostora za ležati.

Po standardni ruti čez MB in standarden mejni prehod, kjer Jean še vedno preizkuša potrpljenje carinikov s svojimi ostanki osebne. In na start gor na Ivanščico, kjer je danes

a) množica pohodnikov, kolesarjev, družinic, šoferjev, avtov,…padalcev,… in

b) padalska tekma !!

posledica današnjega praznika v Hrvaški…

Z Matjažem se uskladimo za akcije po odletu (zemljevidi, pozicije, SMS, navigacija,…) in na start, kjer se v množici kar pripravimo in med prvimi v luft.

Baze nizke, na S strani večina curi, komaj z Igorjem pobereva do vrha hriba, medtem ko naši znalci že skoraj curijo (ampak seveda ne scurijo). Vidim, da se Mega z višino starta odpelje okoli hriba od starta desno (in to tudi objavi – še nikoli tako nizko na J stran), takoj za njim Faaca. Ker tu ne vidim prihodnosti, tudi jaz za njima. Zelo se pritisnem ob pobočje naokoli in ko njiju močno požira, mene kar drži. Za hribom se obrnem v SV veter, ki se zliva čez in mi kar uspe nabirati in nabrati do 1200. Potem se odpeljem na J in pod bazo naberem do 1400. Tudi Faaca se je rešil iz nižin in vozi blizu mene, niže spodaj je Igor…

Mega javi, da je scuril v poden…

Megov let

Megov let

In potem »klasika«: od baze do baze (in mimo njih) nabirava z Vanjo (on mi večkrat pokaže, jaz pa v glavnem nad njim nabiram 🙂 – hvala Vanja). Še nekajkrat naberem do 1400 (Vanja celo do 1600 in izgine v bazi = »letim instrumentalno…«). Potem pa Vanji pri Sv.Križu (pri avtocesti S od  Zaboka) zmanjka in še pol ure drgne in se bori po gričku nad ravnino, Igor pa tu nekje pristane.

Igorjev let

Igorjev let

Jaz pa zgoraj naberem še do zadnjih 1400 in se odpeljem proti Sotli. Gre samo še dol in pristanem malo pred mejo pri Radakovem.

Zoranov let

Zoranov let

Faaca se naveliča drgnenja in pristane pri Krapinskih.

Faacov let

Faacov let

Tudi Jean je že na tleh.

Jeanov let

Jeanov let

Erzo in Nevidni (ki sta se rešila začetnih nižin) me nadletita malo proti S: Nevidni le čez Sotlo, kjer pristane v Stari vasi pri Bizeljskem.

Le Erzo je še v luftu, ko Matjaž že pobere Mega, pa Jeana, pa Faaca in Igorja in pridejo tudi že po mene in vsi do Nevidnega, ko Erzo končno le sede na tla pri Brestanici.

Erzov let

Erzov let

Poberemo ga pri Hoferju v Krškem in via LJU.

Še vizualizacija naših letov

Jaz in še nekateri ful zadovoljni (moj najdaljši let z Ivanščice doslej), nekateri manj… Moj let je na OLCju absolutno drugi najdaljši let z Ivanščice danes (velika večina padalcev je le lokalno curila), samo naša jata (in Čretnik) smo potegnili nekaj več. No, Nevidni je odletel kakšen km več kot jaz in bi torej bil jaz tretji, ampak ker je Nevidni neviden 🙂 …