160803 Krvavec pri kapelici P1884 15:46:32

Glede na napoved (malo vetra, iz JV bo obrnilo na JZ čez dan) se mi zdi, da bo super Krvavec. Skličem Britof za 11.30.

Prideta Mega in Jean, Faaca zaradi logistike direkt pod Ambrota.

Ko Mega pripelje pod Ambrota, ugotovim, da sem brez telefona, ki sem ga pustil v LCju na Britofu (in brez telefona se ne da živet ….). Faaca presede k Megu in gredo gor, jaz s Faacovim avtom (in svojo robo) nazaj na Britof, ga zamenjam za LCja in nazaj pod gondolo. Na gondolo in s sedežnico do Plaže, kjer me že čaka Mega (še niso startali, ker je pihal S, SV dol po hribu) : -) .

Pod hotelom piha z leve, zato h kapelici. Pripravimo in v luft: Jean, jaz, Mega in Faaca. V začetku okoli hotela kar vrtimo nekaj in komaj kaj dobimo (gore-dole), Mega zgublja in se odpelje proti Jezercu in tam začne nekaj počasi nabirati. Faaca vedno bolj zgublja in kmalu pristane na Štefanji.

Faacov let

Faacov let

Midva z Žanom pa se počasi spajsava nad hotel in nad anteno in potem zagrabi baza in navijem malo čez 2000 (Žan je še nekaj višji). Z 2050 se zapeljem čez Kokro direkt na Javorov, kjer z Žanom malo nabereva v že bolj močnem in živahnem JV… in potem samo čez na Zaplato. Tu se pa začne rodeo in rukanje in jojo in premetavanje, da redkokdaj tako (če sploh zame že kdaj tako 🙁 ). Peljem se kar naprej nizek pod Storžičem, občasno nabije gor, tudi bolj zunaj so neokusni sunki. Žan je nekaj višji, pa tudi jamra. Do Kriške se tako prebutam pod grebenom (Žan nad), obrnem in nazaj v butajočem dviganju malo nad greben. Pri Tolstem srečam Mega.

Faaca medtem z gondolo gor in sedežnica in pešak po Megov avto.

Letenje nazaj je podobno in najprej hočem kar dol v Preddvor (Mega bi tudi, pa mu ne verjamem, zato rinem naprej), pa se le prguncam nizek do Zaplate, kar čez na Potoško, potem pa hočem še zriniti na Krvavec, pa tu ne morem nabrati čez 1300. Mega se zapelje kakšnih 200m nad mano direkt v smeri Grajca. Sam se na Potoški še malo matram in potem se počez zapeljem v Olševek.

Zoranov let

Zoranov let

Mega pristane na uradnem, kamor je medtem Faaca že rešil njegov avto.

Megov let

Megov let

Faaca me pride pobrat v Olševek, Mega počaka pod Jenkovo.

Jean je na Zaplati obrnil in se še enkrat odguncal na Kriško in potem pripeljal pod Jenkovo…

Jeanov let

Jeanov let

Nihče (od jate) ni užival danes…

Erzov komentar na zadnji stavek: to pa ni res da “noben od jate ni uzival danes” jaz sm – ko prasc. sem drugi slo v cilju 15. od 150, nabil tomija in ostale enzote. prvi v serial klasi. kaj bi blo če bi stisnu gas do konca??