160806 Haudej P1887 18:41:23

Prvotni namen danes je bil sicer odleteti z Raduhe, pa sem zaradi napovedanega orkanskega S,SV (10-20 m/s na 2000) pustil padalo v avtu in sva samo odpešačila na vrh (in tudi dol 🙁 ). In res je bilo na vrhu več kot 10m S…

Ko pa si enkrat spet v dolini, se ti zdi vse lepše in za konec dneva si vseeno želim vsaj pogledati na kak malo nižji start (npr.Haudej).

Ko se mimo Govca zapeljeva po cesti gor, nama s parkinga pomahata … Mateja in Luka z naraščajem 🙂  !! In takoj zapeljem nazaj in malo poklepetamo in se potem vsi naložimo v LCja in gremo gor (itak, da bo preveč pihalo…).

Na prečudovitem planinskem travniku (po Lukovi izjavi lepši start kot Gozd) pa skoraj nič ne piha. Mogoče občasno z leve ali rahlo gor. Seveda sem takoj za akcijo (M24 + tangice), Luku ponudim svojo težko opremo, pa hoče najprej mene videti… Raztegne mi padalo, medtem ko se naštimam.

Zalaufam, ko rahlo potegne gor in speljem. Najprej normalno odpeljem naprej, potem me malo nabije gor, poskušam malo zaviti v desno, pa padalo kar nosi po svoje in grem s -3 do -4 dol. Ko odvijem v levo nad dolino, se mi vdre in me po slapu splakne tudi z -7 dol. Nad travnikom pri Govcu sem še visok in zapeljem čez drevesa na drugo stran potoka, da zbijem višino in obrnem v dolino gor proti vetru, pa praktično obstojim na mestu (z M24 5-10 naprej !!!) in z -3 do -5 po liftu dol na spodnji konec travnika. Sploh ne morem več čez drevesa na drugo stran !!

Zoranov let

Zoranov let

Na tleh v močnem vetru komaj naberem padalo in čez potok do Govca, kjer pospravim.

Hočem odsvetovati Luku start, pa se že peljejo dol…