160818 Sv.Barbara-Kamnar P1897 13:09:27

Tudi za danes je napovedano popoldansko poslabšanje. Zato spet projekti. In za danes sva zmenjena z Matejo in Lovrom za skupno akcijo.

Ko pridem do njiju, se obrnem in nazaj domov po pozabljeni telefon. Še enkrat do Šentvida in se naložimo. Lovra fiksirava v lupinico na zadnji zic LCja in že spi, ko se zapeljeva proti Škofji.

Najprej gor na Pojetov start kjer piha – od zadaj (V !! – nasprotno z napovedjo) . Malo hodiva sem in tja in modrujeva in potem hodim sam in še malo razmišljam in ugotovim, da s takšnim hrbtnim vetrom ne grem od tu v tisti dolgi gozdni graben spodaj…

Dol in po naslednji cesti do kmeta Kamnarja. Lepa kmetija z velikim, kar primerno strmim travnikom nad njo (to sem enkrat opazoval s Sv.Andreja in se mi je zdelo, da bi od tu moralo iti). Hrib nad travnikom zastira tisti današnji V in na tem pobočju je nula. Mateja se posveti malčku, jaz pa z robo na vrh.

Pod gozdom postavim na golf travnik. Piha nič. Potegnem in lepo speljem (še Mateja me pohvali po postaji). Lepo drži, odpeljem se daleč v levo in v desno in pristanem spodaj v dolini.

Filmski zmazek za dokumentacijo poleta:

Zoranov let

Zoranov let

Še preden pospravim, je Mateja že pri meni. Novnovnov jeaaaaa !!!!