160924 Malič

Zjutraj naložim Majko in se odpraviva na Štajersko, kjer jo v Slovenski Bistrici odložim, sam pa nadaljujem pot pod Pohorje kjer se s Parakrilci dobim v Pubu Promenada (njihov štab). Žnuderl B. na njihovem FORUMU napove ” Karavanke, Schoeckl, ali kateri V štart…”
Za Pohorje mi lokalci povejo da niso idealne razmere zanj zato opustim misel nanj. (V vednost_ trenutno postaja na pohorju javlja le smer vetra. Hitrost je napačna.)

Odločimo se Za Malič. Branko Ž. , Matej B. , Bojan O. in jz.  Avto pustim v Slo. Bistrici če bi slučajno pririnil proti vetru hehe 🙂 #JAPaJaDe
Na pristanku pod Maličem počakamo naročen paraTaxi in gor. Na štartu Srčko J. pedena tečajnike, mi pa se začnemo  pripravljat. Baze lepe in videt je, da nekaj se pa bo letelo. Frenk L. lepo jadra in mi se čim hitreje pripravimo. Pred mano Žnuderl B. In za njim jaz po majcenem premoru zaradi premalo vetra. Kar direktno iz štarta naberem do baze. In se vozim sem in tja brez določenega cilja.
Pa malce blodim in ogledujem meni nepoznan teren. Proti Zidanemu Mostu in Kumu se mi zdi preveč riskantno (Preveč plavega) , proti zahodu lepe baze a zaradi pravil zračnega prostora pomeni nizko letenje in me to odvrne. Proti vzhodu pa itak ne k piha od tam. Ostane mi ravnica k me je že od začetka mikala. Pa sem šel. Vmes poslušam zvok umirajočega variometra a k sreči imam backoup kateri me reši iz nizkega pobiranja pred ravnico do baze

Celje

Celje

 

in nato od baze pa do baze.

p1010689-01

Nad Arjo vasjo

 

p1010697-01

Pogled proti (V) Konjiški Gori in zadaj Pohorju pokritem z visoko oblačnostjo kot jo je predvidel Meteo-Parapente

 

p1010698-01

Pogled proti Mozirju (Z) Gora Oljka in za njo Golte

 

p1010701-01

Veleje in njegova 3 jezera Škalsko, Velenjsko ter Družmirsko. In pa seveda Šoštanjski Raufnk.

 

Ko sem se že videl na Koroškem me zaje*e gas, kateri se mi je odvezal a do vrvice nikakor nisem uspel prit, da bi ga porihtal. Tako, da se sprva še malo matram za Velenjem a preveč nazaj si ne upam k polej ven nebi moral. Je blo mal več vetra kt sem pričakoval a na splošno ga ni bilo kaj dosti.

p1010710-01

Velenjsko jezero (Globina 55m)

 

p1010713-01

Pogled proti izhodišču in pristanku ob Škalskem jezeru globine 19m.

Če pomislim je za ta let veliko pripomogla posodobitev moje opreme na bolj udoben sedež z dilo. S testarim zicem se zagotovo nebi sfajtal izpod inverzije.

domnov-let

Domnov let

 

brankov-let

Brankov let

 

Matej in Bojan sta štartala precej pozno za nama in sta dan rešila takole

bojanov-let

Bojanov let

 

matejev-b

Matejev let

 

In še Vizualizacija letov

(Doarama me je dala na preveliko višino! Ima morda kdo odgovor na to?)

 

 

DAN REŠEN.