160924 Slivnica P1925 13:21:27

Še predno zjutraj dobro pogledam virtualno situacijo na terenu, že Erzo razpošlje sms za Vogel: danes je ta dan. In večina jate potrdi.

Ob 10h z Vrhnike (Erzo, Mega, pUNČKa, Jean, Mirko, Suša), midva s Faacom od njegovega doma 10.30.

Pred Bledom stop: vse se zapira, info iz Bohinja neugoden. Manjšina bi šla vseeno naprej, večina ima velike cilje na Voglu (Triglav ali nič…). Obrnemo in nazaj in razpad jate… Mega, pUNČKa, Mirko in Jean se odločijo za Zavrh, Erzo sam za Smuk, midva za Slivnico.

Faaca pobere družino v LJU in gasa v Cerknico. Tu odloživa njegovo družino in gasa na Slivnico (s šoferko Barbaro, ki takoj Dobloja odpelje dol). Na startu piha V, neenakomerno močno. Postaviva na V robu in jaz poskušam odleteti. Vanja mi pridno postavlja podrte poizkuse in končno le speljem.

Takoj rodeo (rotorji izza slemena ??). Poskušam ob pobočju nabrati, pa me scufa, tako, da me hitro mine in se odpeljem ven, stran od pobočja. V kar močno goni tudi zunaj in nekaj obratov celo zdržim višino, ampak ker sem prenizek, me s to nižino samo odnese do pumpe, kjer pristanem nazaj v veter (stran od Cerknice – me je Vanja po postaji opomnil, naj pazim, v katero smer pristajam 🙁 ).

Zoranov let

Zoranov let

Vanja po startu pametno takoj zapelje stran od hriba in nad ravnico z večjo višino zavrti in ga veter odnaša proti Cerknici in čez in nekaj tudi nabere, tako da se lahko zapelje do Podskrajnika s 50+.

Faacov let

Faacov let

Grem po Dobloja k tašči in do Faaca.