160927 Menina-Velika Polana P1930 12:27:43

Napoved podobna kot včeraj z zmernim V. Curjenja zadnjih dni imam dovolj in se odločim za projekte. In to SV od LJU, saj tudi obiski nekaterih lokacij JZ od LJU zadnje čase niso bili uspešni.

Spodbudi me včerajšnji let na JZ pobočjih Menine in gas mimo Kamnika v Tuhinjsko.  Po gozdni cesti gor prav na start, ki je čudovita jasica; opremljen s trakci in klobaso in startno mesto pokošeno – zgledno (komu gre zahvala – Sedušaku ali Jerasu ? – toliko o rednih vzdrževalnih delih našega kluba 🙂 !!!).

Piha po jasi gor, J (?), na momente kar močno. Postavim, postavim zidek in potegnem hrbtno. 1x ponavljam in potem speljem.

V začetku me J kar ustavlja, da me malo skrbi, ali pridem ven skozi grapo, saj tudi desno na pobočju nič bolje ne drži. Potem pa speljem lepše, pridem z veliko višino nad dolino, celo nekaj dviganja ujamem in na pokošen travnik v pristanek.

 

Zoranov let

Zoranov let

Super novnov !

Pri domačinu, ki me opazuje, si zgovorim prevoz, žal pa to traja skoraj uro, saj ima veliko opravka s cestnimi delavci, ki vzdolž ceste gradijo pločnik, v glavnem tudi čez dele njegovega vrta ob hiši…