161001 Lijak P1935 16:01:28

Danes naj bi se vreme že slabšalo, ampak razen močnega Z (kot včeraj) kaže lepo. Ker je Gorenjska bolj pokrita, sva s pUNČKo hitro usklajena za Brestovico.

Razpišem 12.30 uro na Železniški, kjer se mi v LCju pridružita pUNČKa in Delux. Na Uncu še Mega in Jean (ki je danes že opravil z Jakovskim gričem 🙂 ), medtem ko sta Saša in Igor že naprej. Igor sporoči, da je v Vipavski že vse jasno in tudi Kovk je že padel na 10. In že smo v »trilemi«: Kovk, Lijak, Brestovica?

Ko pridemo v Vipavo na srečo Kovk spet pojača in ostane nam samo še dilema: Lijak, Brestovica? Zapeljemo se pod Lijak in s kombijem gor skupaj z Istokom in smo tu.

Piha J, na momente močno in na startu ni dosti padalcev. Jean takoj v luft, potem Boris in pUNČKa in Igor, pa jaz in koncu še Mega. V zraku hitro naberem čez 1100, saj je veter tak, da kar vse drži. Boris in Jean proti Škabrijelu in nazaj in proti Zmajarski. Najprej se vozim nad dolino in nazaj, pobiram pod hitro prihajajočimi bazami (do največ 1300) blizu z Megom in pUNČKo in se potem odločim proti Zmajarski.

Vozim dosti pred grebenom in večinoma nad njegovim robom in sploh ne zavrtim do konca Čavna, kjer popravim do 1200 (Boris se je vmes obrnil in odpeljal nazaj do Kasarne). Čez na Hubelj, ki ga priklopim le malo pod robom in spet naprej do starta na Kovku. Obrnem nazaj in s 1200 do Hublja. Na 800 spodaj se mimo pripelje Delux, ki kar potegne naprej proti Vipavi. Jaz pa obrnem nekaj za Hubljem zunaj nad dolino (sem mislil, da bi se kar zapeljal čez na Čaven, tako je držalo 🙂 – seveda ni realno…), spet do Podrte daleč pred grebenom in kar proti Anji ven, kar me ob zanosu vetra pripelje nad Vipavo. Boris obrača nad streliščem nizek na 500 in se vrača na pristanek pri Anji.

Deluxov let

Deluxov let

Sam pa obrnem nekje nad svojim standardnim pristankom na okoli 1000, ko postane preveč razrukano. Nazaj v smeri Ajdovščine kar mimo Planine

in potem z vetrom ekspresno nazaj do Anje.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravljava, Mega javlja, da sta s pUNČKo pristala pod Lijakom in bosta rešila LCja.

Megov let

Megov let

Kmalu pri naju pristane tudi Igor.

Igorjev let

Igorjev let

Jean je potegnil še en krak čez Kovk  in potem pristal pri Anji.

Jeanov let

Jeanov let

Še vizualizacija letov:

 

Mislim, da smo danes kar vsi zadovoljni kot radio…