161005 Zavrh P1940 16:15:18

Napovedana močna burja čez SLO, sicer prekrasen dan. Na Parapenteju najdem luknjo z manj vetra nad LJU kotlino med 14 in 18h in tudi sicer se mi zdi, da bo le Zavrh (ali pa projekti, kar me pa danes ne mika). Pokliče Delux in ga Zavrh zanima, sicer od drugih ni nekega velike zanimanja.

Potem pa le podraži tudi Domen in razpišem 14.30 na Šodru, kjer je poleg nas treh še Edo (po dolgo časa enkrat spet v jati, da ni samo v Razazijah in okolici J). Ker ima novega Subaruja, nas seveda on naloži in gor.

Na štartu piha idealno, ko pridemo, potem celo upade in na momente trakci kar dol visijo. Na momente pa zašumijo drevesa na V robu… Takoj začnemo postavljati in situacija je stabilna. Pa pokliče najprej Uki, ki sporoča, da bo čez nekaj časa lahko močno prbilo in da po Barju itak močno piha. Potem pokliče še Erzo, ki razloži Domnu, da v takem on ne namerava priti gor, saj da na Vrhniki prbija in mu je tudi Uki povedal svoje. In je napsihiran Domen in seveda tudi ostali.

Domen potegne, ko malo zapiha gor, z izjavo, da se ne namerava zadrževati kaj dolgo v zraku. In se zapelje ven in dol in potem še četrt ure jadra tik nad tlemi blizu Škorpijona, ker ga lepo drži.

Domnov let

Domnov let

  • Jean Caffou : dobra borba [05.10.2016 16:56]
  • 2.Domen Kastner : Ma kaka borba. ČIMPREJ sem hotu na tla k sem cvikal morebitnega močnega Severa. Sam sem bil full razdvojen k je šlo tko lepo gor a razum je zmagal 🙂 [05.10.2016 17:57]

Drugi sem v luftu jaz, ki me začne lepo dvigovati že takoj zunaj pred startom. Ne pretirano, čutiti pa je močan V, vendar lep laminaren (smo že v dosti hujšem leteli…) Zapeljem se precej pred greben, da začne spuščati, potem pa se z vetrom odpeljem vzdolž grebena proti Vrhniki. Na Javorču me še malo dvigne, tako da z lepo višino preletim AC in se zapeljem na fuzbal plac. Na pristanku skoraj 0 z občasnimi sunki.

Zoranov let

Zoranov let

Edo pristaja malo za mano na travniku pri Verdu.

Boris pa pri Habibiju.

Deluxov let

Deluxov let

Ves čas v pričakovanju neprijetnega presenečenja, ki pa ga ni bilo…