161023 Lipnik P1949 15:40:40

Današnji dan je ravno pravšnji za projekte. Vendar veter zna bit malo močan, saj sta Slavnik in Slivnica že zjutraj javljala 6-9. Jaz bi šel obdelat Kavčič, Lipnik, Golič (Žbevnico sem že, enkrat po curaži z Buzeta…), pa še z Ano in Misty se lahko sprehajamo po lepem terenu. Tudi Zoran se ne more temu upreti, tako da smo vsi štirje zbrani v LC-ju. Pripeljemo se po … temu ne bi niti rekel cesta … skoraj na vrh Kavčiča, pustimo ga na enem platoju, nato pa peške gor.

Vetra gor nič ali pa še manj, vendar rahlo kaplja in od Učke sem je dežna zavesa, ki se približuje, nad nami črnina; zato parawaitamo, še z enimi nepadalskimi Italijani, ki so se potem tudi hitro porazgubili. Najdemo še geocache Kavčič, tam se je menda Misty še na veliko podelala 🙂

Ker po kar nekaj časa ne kaže nič boljše, predlagam sprehod proti Lipniku (čeprav najprej sem probal Zorana prepričat za Golič, da bi bil novnovnovnov), ampak potem smo na poti, kjer smo srečali še enega tekača, ugotovili, da je Golič en kucelj bolj levo, od tistega, katerega smo gledali.

Na Lipniku nekih 3-5 metrov vetrčka, meni se zdi, da bi se mogoče dalo pojadrat. Dogovorimo se, da če scurim, pristanemo malo nižje spodaj ko je en travniček, in odhajkamo gor na Kavčiča. Dve ptici jadrata na naši desni.

Pa potegnem, malo pohendlam, odrinem in zajadram, vendar ker se mi zdi švoh, preventivno toplandam.

Jeanov Lipnik topland

Jeanov Lipnik topland

 

 

Potem je pripravljen Zoran, vendar s takšno kvadraturo v tako šibkem vetru ni šanse za jadranje in kmalu pristane na dogovorjenem travničku spodaj na polici.

 

Zoranov Lipnik na polico

Zoranov Lipnik na polico

 

Ko Zoran poštarta, grem še enkrat v luft – piha malo močneje, tako da imava z Ano en Photo Session.

Medtem, ko Zoran pospravi,  je tudi Ana  z Misty prišla dol, da nam pokaže pot gor.

Po 20 min jadranja na Lipniku opazujem kako se baza hitro spušča in je cel vrh Kavčiča že not, pihati je začelo vedno bolj, potem pa zbluzim do Zorana na pristanek malo nižje.

Jeanov Lipnik na polico

Jeanov Lipnik na polico

hitro zmečem vse v nahrbtnik in gremo H+F na Kavčiča.