161117 Gura P1964 13:08:46

Danes naj bi bil JZ bistveno močnejši kot včeraj (sploh z višino in kasneje) in višinske postaje to tudi potrjujejo. Sicer pa bolj ali manj oblačno, z začasno razjasnitvijo sredi dneva. Kar nekako si rečem, da bo Kovk in to čimprej. Pa je dopoldne še zelo šibak. V Gorenjsko tudi ne verjamem preveč, čeprav je nebo lepše, so pa vetrovi bolj čudni.

Le Jean je za hitro akcijo, me pa prizemlji s sliko Kovka, ki je v bazi (da o Otlici ne govorimo) in bolj navija za Vremščico. Malo cincava in zbirava info, potem predlagam projekt okoli Šilentabora in podaljšek na Vremščico.

Med potjo pUnČkA zbira info in navija tudi za Gorenjsko (tam se veter bolje obnaša kot na Primorskem). Jeana poberem pri AvioPubu.

Ko prideva na planirani štart pod Šilentaborom, kar nabija. Meni sploh ni všeč zaradi grmov šipka in hudih rož (ki pa so na srečo že lepo olesenele). Jean le malo okleva in začne postavljati, jaz nazaj v LCja po M-a (in predvsem pozabljeno jakno). Ko se vračam na start, Jean že izvaja jojo pred startom in kao jadra (bolj gor dol, kot sem in tja…).

Postavim še sam, ga le malo naštimavam (da se slučajno kaj ne zaplete v šipek in rože) in na srečo ugotovim, da je ena komanda vseeno nekaj zavita naokoli (najbrž sem jo prestopil v tem šavju). Med mojim razpletanjem Jean pristane na polici nad progo.

Jeanov let

Jeanov let

Ko zares potegnem, v močnem vetru butne gor in ga lepo stabiliziram, potem pa moram kar malo stopicati sem in tja med trnjem, da me liftne gor. Še jaz malo jojo in potem s 60 ob pobočju na desno in v levo skoraj na mestu dol na travnik blizu Jeana.

 

 

Zoranov let

Zoranov let

Medtem, ko pospravim, gre Jean gor po LCja. Odpeljeva se in via Neverke pod Vremščico. Med vožnjo nama pUnČkA odpove nadaljnje sodelovanje, saj se odloči za Gorenjsko v kombinaciji s Faacom in Igorjem.

Ko prideva gor na Sp.štart piha. Bori šumijo (se spomnim na Kosovela). Vsi 4 na novo postavljeni izmenljivi stebrički s trakci  trakci, vetrokaz na vrhu bora in lepo poravnan kup kamenja na startu (po mojem je to organiziral Rajko ?) kažejo, da je res močno. Vseeno se morava uradno prepričati in nameriva 8-9/13,3 in sva pomirjena.

In zadovoljna kar precej, saj imava enega novnovega.

Malo se še grejeva v LCju in spremljava po OLCju in LiveTrackingu akcije drugih (ki na srečo – da ne bo preveč foušije – niso preveč zavidljive…), potem pa gasa domov…