161203 Nanos-Antena P1972 13:08:39

Zjutraj pUnČkA sproži zadevo in po nekaj krogih smo usklajeni za Nanos vzhod, ker je tam (glede na aktualno postajo Nanos 3/6 SV) po sproti razviti teoriji kao sprejemljiva burja (čeprav na Kovku 11/16 SV). Še Janez C. se prijavi za akcijo in se zberemo.

Železniška s pUnČkO, Unc z Megom in na cestninski Razdrto Janez s svojim reševalnim avtom in Igor (da je avtomobilno neodvisen). Obadva se preložita v LCja in dol- gor (smo še nekaj kombinirali z enim avtom v Podnanos, pa nas Kovk in vetrnica na Razdrtem odvrneta od misli, da bi kdo želel odriniti z Nanosa proti Vipavski…).

Pri Anteni ne piha skoraj nič in vendar kar lepo gor po pobočju (SV ?). V mrazu takoj postavimo in postopoma v luft: sam moram kar odskakljati, da končno speljem, ker kar noče vzeti, potem pUnČkA (baje podobno), pa Janez in Igor in šele z zakasnitvijo še Mega, ker ga naraščajoči sever prisili, da pride skoraj do V roba, preden odleti …

Najprej zavijem v levo in curim kot kanta, Ko obrnem nazaj, je nad Mano pUnČkA, ki tudi curi kot kanta (očitno smo v senci SV raza, ki zadrži ves S). Nazaj pod start, kjer sem že nizek, pa čutim dviganje in me po obratu izstreli v višavo za 150m skupaj z rikvercanjem (kar vidim, kako se S zlije okoli vogala v Vipavsko…) in jojojanjem. pUnČkA zraven mene samo tišči stran od pobočja, pa ji z rikvercanjem proti Vipavski z gasom le uspe, da se zrine ven in se po liftu dol spušča proti cestninski. Sam tiščim proti Ubeljskemu – proti S vetru 5-10 in z gasom, tako da se spustim po liftu dol tik zraven cestninske.

Zoranov let

Zoranov let

Janez in Igor samo vozita direkt naprej, stran od Nanosa in čez nekaj minut pristaneta bolj in manj blizu mene.

Igorjev let

Igorjev let

Janezov let

Janezov let

 

Še Mega se upira S in počasi pricuri do nas.

Megov let

Megov let

Janez me zapelje gor po LCja in potem se pridruživa zaključnemu druženju v AvioPubu. Zanimiva izkušnja…