161210 Mali Razbor

LukaV skliče delovno akcijo – montaža vremenske postaje na Šestanovem vrhu – tja pridejo tudi kraševci. Pa Samsa že par dni nazaj obvešča, da bo za vikend aktiven! Po dolgem času! Drugih ni v akciji (Mega na H+? na Slavnik, Zoran je out).

Samsa se javi za vožnjo, Ana za šoferko, napokamo se še z Misty not in akcija.

Na Šestanovem vrhu so že delavni:

Eden dela, drugi počivajo

Vetra nič ali iz leve (J), tako da se samo sončimo, Misty pa iz svoje začetne introvertiranosti le popusti obrambo in se pusti podkupovati.

Zelo lagano se začnemo pripravljati, prvi potegne Tom, za njim Primož Sila, pa še Samsa in iz štarta gre samo dol, na spodnjem robu pa nekaj povrtavajo. Nam pa zmanjka vetra, tako da imajo kar nekaj težav pri štartu Gorazd, Rajko, Bojan. Ko Rajko v drugo spelje, se tudi jaz poženem saj ravno malo pihne, za mano pa še LukaV in Gorazd (kasneje pa še Boštjan, Bojan, Gregor). Sem brez variota (polnim baterije doma in sem ga pozabil vzet…). Tako da mi piska samo epileptični FlyMe, ki, če je zaslon ugasnjen skače med -200 in +800 dviganji, če je zaslon vžgan še nekako gre, a zamika je vsaj 3 sekunde, pa tudi 10. Ker s tako konfiguracijo mislim, da ne bom kaj dosti dosegel, se odločim nabirati štarte. No, vsaj enega, in se direktivo odpeljem na Mali Razbor. Pristanek B.P. med skalami. Rajko se vozi desno od mene in še vzdržuje višino.

Jean – Šestanov vrh

Ko pešačim malo višje se pripeljeta mimo Gorazd (nizko) in Luka (višje), pa izgleda kot da malo drži. Potegnem v rahli sapici, ampak ni nič, do roba, kjer se že zbirajo vsi na dežurcu.

Letim bolj po riti, kot po FlyMe-ju, ki me bolj moti, ampak vseeno z zamikom potrdi občutke na zadnjici. Vseeno se malo nadrajsamo – na koncu ugotavljamo, da vedno kasneje je bilo vedno boljše.

Jean – Mali Razbor

Nad 1000 ne gre, v zraku je kar nekaj J/JV/V. Po eni več, drugi manj časa pocepamo dol pred šolo.


Primožev filmčk