161214 Ambrož zg.poseka P1983 14:19:21

Primorska danes čisto zabasana, z bazo na 800, močnim Z čez JZ SLO (Krim, Slivnica, Nanos čez 10), čeprav na Kovku piha idealno 5/8 JZ. Na Gorenjskem pa krasen sonček (in više SZ generalno). Nobenega interesa. Malo čakam še na Jeana, da se reši svedra in kar nekam mencam in cincam.

Potem pa se že odločim za projekte, ko pokliče Lusja, da sta z Jernejem za akcijo. Navija za Kovk, pa ji povem kako je in predlagam Gozd.

Med potjo pa me le zapelje sončni Krvavec in ker je Ambro obrnil z Z na JZ (žal le za tisti kratek čas), se dobimo pod Grajcem. II.klaso s tangicami k Lusji in Jerneju in gor.

Na startu sonček in skoraj brez vetra. SZ z vrha Krvavca tudi tu na momente malo pomeša. Potegnem in v luft, malo podrajsam levo in desno, pa le malo popiska in generalno curim. Jernej je takoj za mano v luftu in ga kar drži, Lusja pripravlja. Ker sem že nizek, se zapeljem proti Grajcu in tu kar začutim Z, ki me ustavlja, ko zavijem okoli pobočja. Ravno hočem svetovati Jerneju, naj ne gre prenizek naprej na Grajca, ko po postaji javi, da ima majhen problem: namreč da visi na smreki, sicer je pa popolnoma OK, brez praske…

Takoj zapeljem na pristanek

Zoranov let

in ravno ujamem Andrejo in Tomaža, ki nameravata gor. Lusja ekspresno pospravi na štartu in v akcijo.

Robo samo zmečem v LCja in z  njima gor. Med našo vožnjo Lusja bolj natančno locira Jerneja, ki zagotavlja, da že rešuje padalo in da ne bo problema (… samo 10 min rabi, da obere padalo in sestopi s 25m smreke…).

Andreja in Tomaž izstopita pod poseko (saj nimata kaj pomagati), jaz pa se zapeljem z njunim avtom dol, do ovinka pod Ambrožarjem, kjer je odvila Lusja na stransko cesto in že prihaja do Jerneja. Varianti sta: 1. da pokličemo GRS, 2. da Jernej pusti padalo na drevesu in sestopi, če je res tako varno, kot pravi. Pa kaže, da bo Jernej izbral 3.varianto: res bo sam rešil celotno situacijo.

Zato se zapeljem dol na pristanek in pospravim svojo robo, medtem ko Lusja sporoči, da je padalo z Jernejem že skoraj na tleh.

Čez pol ure sta že pri nas. Dragocena izkušnja, ki se ni mogla izteči bolje 🙂 !!!