161227 Zavrh P1992 13:11:42

Danes napovedano blazno enega S, SZ z višino vse več. Meteo Igor izda samo kratka ustna priporočila s potencialnimi obeti na Lijaku. Z Ukijem se malo koordinirava za tja, pa vskoči Mire, ki se kar na hitro zmeni s Črnovršani za Zavrh.

Malo pred 12h pri Škorpijonu midva z Miretom, Klemen (Plestenjak) z Domnom (Dolencem) in seveda z zamudo Uki (ki predvideva, da bo kasneje itak bolje).

Gor s Klemnovim avtom in pešaka na start, kjer se je gnoj že malo uležal. Res pa, da je v zadnjih dneh inverzije bilo dokaj nad nulo, kot je tudi danes, tako da zadeva ni več zmrznjena… Piha skoraj nič. V prevelikem optimizmu imam s sabo A-klaso, ki jo sedaj polagam po omenjenem (že delno uležanem) gnoju.

Postavim prvi, potem zataktiziram in je že pripravljen Mire. Odleti prvi in se odpelje na pristanek.

Miretov let

Potem postavi Klemen kar v strmino in ko malo pihne, potegne in odleti in se zapelje na pristanek.

Potem lepo hrbtno dvignem jaz, odletim in se zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Ko pospravljamo, Domen baje jadra (Uki sporoča, da smo bili prehitri in bi morali malo počakati…), vendar tudi on takoj za to info pripelje na pristanek.

Dolenčev (prvi) let

Še predno pospravimo, pripelje tudi Uroš na pristanek (res pa, da ima on Kinga in je zato v glajdu zapeljal daleč ven nad dolino in nazaj).

Ukijev let

Mire zapelje Klemna gor po avto in zraven Domna, ki bo še enkrat poskušal pojadrati.

Ko pride Mire dol in gremo na zaključno kavo v Škorpijona, pride mimo z nabranim padalom Domen, ki je v drugo nameraval pripeljati dol na pristanek – pa mu je zneslo samo do travnikov nad progo…

Jean pa je izkoristil opoldansko malico za dovoz/sprehod na Grmado, kjer je najprej navezal mednarodne stike, potem pa startal na šibek S z leve in se odpeljal na pristanek…

Jeanov let