161230 Lijak P1994 15:35:32

 

Po jutranjem prejemu Meteo Igor se še malo usklajujemo.

 

Dne 30. december 2016 09:28 je Igor Mihajlović <igor.mihajlovic@siol.net> napisal/-a:

Očitno so tudi naši vrli vremenarji predčasno zaključili delovno leto 2016. Sondaže ni, in sem kot slep! Zanašati se samo na vetrne napovedi, slike termike in temperaturne tabele je več kot vprašljivo početje. Sicer pa še vedno povsod SV, ki je na primorskem do 1500 sprejemljiv – 2ms. Tam pa 5 ms, na 2000 pa 7 ms. Vse skupaj čisto ok, če bi bila termika, ki pa je po temperaturnih tabelah teoretično nemogoča (za 2000 višinske razlike je gradienta 2 stopninji!!!!), čeprav so narisani neki rumenkasti stolpci do 1000. Po PP zelo podobna slika (vetrno in termično) z intervalom med 13. in 16. uro v katerem veter do nekje 1500 popusti vendar z višino še vedno narašča in sicer: Čaven SV 1-2 ms (višji takoj 5-7 ms); Lijak celo neka J-JZ tendenca, na 1000 pa SV 2-3 ms in Kovk kar izrazito SV z najmanj popuščanja (5-6 ms). Nanos pa kar 8-9 ms SV. Ena od idej za dane sbi lahko bil tudi Vogel (brez nekih velikoh pričakovanj v zvezi s kilometri) saj PP kaže SV v upadanju od 13 ure naprej in sicer 8-9 ms. Seveda, da bo vreča polna tudi ta postaja ne dela (na uradni strani smučišča javlja jakost 6,2ms kar je super, ampak o smeri nič in, če je SZ se lahko J…O). Sicer pa ostala gorenjska SV, ki ga zopet ni malo (na 1500 -2000  8-9ms). Tako, da ostanejo Lijak ( z gotovo slabšo termiko kot včeraj, čeprav lokalno lahko ponudi nekaj drajsanja), Čaven zaradi manj vetra in upanjem, da se da štartati, Nanos za katerega ne vem kaj pomeni teh 8-9 ms in mogoče Vogle, kot »malo drugačna opcija«. Sam bom najprej šel kupiti še manjkajoča darila.   

 

Ampak na koncu se na Vrhniki dobiva le s Štusom, medtem ko bo Igor prišel s Sašo v lastni režiji. Na Uncu pobereva še Lukovega očeta Dušana in pod Lijak.

Herman je ravno odpeljal, tako da se do njegovega naslednjega prihoda, ko prideta tudi že Igor in Saša, že vsa mesta zapolnijo. Gor in na start.

Pretirane gužve ni, vetra pa tudi še ne, tako da kar nekaj časa modrujemo in postopamo naokoli, predno začnemo postavljati (prva je skupina Enzotov, ki pa nam niso referenca). Počasi se le spravimo v luft eden za drugim. Od naših sem prvi.

Takoj ko se poskušam zbasati v zic, ugotovim, da imam pas zapet preko gurten sedeža in gasa. To me precej veže po levi strani in že mislim, da bo treba kar na pristanek. Potem se le nekako prilagodim (čeprav gasa ne morem uporabljati) in se že kritično nizko na V robu odločim, da bom pač vztrajal, dokler bo šlo. Najprej se z veliko napora le rešim nad greben in potem naslednji dve uri drajsam okoli starta: do vojašnice in nazaj na Danijela, pa za Igorjem do Zmajarske ves nizek in nazaj do Danijela in na tla.

Zoranov let

Dušan je že dolgo na tleh, Saša je tudi medtem že rešila avto. Luka je pristal malo prej,

Štusov let

Igor pa kakšno minutko za mano.

Igorjev let

Na koncu se je izteklo dosti bolje, kot sem upal.

Sedaj pa na silvestersko druženje k Lusji, kjer dobimo tudi izčrpno slikovno poročilo iz Avstralije (Erzo in Franci).