170127 Kovk P2014 15:43:58

Spet je danes plan Osojščica. In danes je tam kar jasno do podna, tako da bi bilo super, če ne bi veter obrnil na Z. In v tistih krajih močan… 45km/h +. In tudi Gorenjska je v soncu in Primorska. Najprej še razmišljam o hribih (Vogel – 12 JZ, pa Krvavec 8 SZ v naraščanju), potem pa se odločimo za siguren Kovk, ki je tudi že obrnil na J, JZ.

Jaz po Faaca, na Vrhniki k Erzu in na Uncu naložimo še Mega in Jeana. Pri Anji nas čaka Samo za 2.rundo in gor. Prva runda že v luftu.

Na startu idealen veter (5/7, sicer malo spreminjajoč po jakosti). Postavimo in v luft: Jean, Erzo, jaz, Mega in Faaca.

In potem debele dve uri jadranja pod inverzijo na 1200 – jojo, kot je napovedal Mega. Močna pobiranja in zgubljanja. Mimo Hublja do Predmeje delovno. Nazaj do Podrte in tu z Jeanom še naberem do 1100, da se zapeljeva proti Vipavi, kamor je malo prej že zapeljal Erzo. Faaca in Mega (brez varia) nekaj za nama. Jean pride na vrh Plaza (malo je še pobral pred njim), jaz sem že nižji. Jean se spajsa na rob in naprej, jaz drajsam in se matram in se na koncu predam in odpeljem pristat proti strelišču.

Pa zunaj proti AC 100m nad ravnino dobim rahlo dviganje. Vztrajam, vrtim in počasi nabiram metre nazaj proti pobočju. Še moder ION z odprtim sedežem je blizu mene v pristajanju in tudi začne vztrajati in malo višje King (prepričan sem, da sta Faaca in Mega, pa se kasneje izkaže, da je »Faaca« bil Dušan Štusej z novim sedežem).

Dviganje je vedno lepše in bolj enakomerno in že sem nad grebenom spet na 1000 !! Naprej v vedno bolj razguncano do Hieronima, kjer obrnem in počasi proti vetru nazaj. Na Tabli še popravim na 1000 in se odpeljem do travnika tik pred Anjo.

Zoranov let

Mega pristanem malo za mano na uradnem, Vanja pa zraven cerkve.

Faacov let

Jean je s Table obrnil še 1x nazaj na Nanos in šel pristati v Razdrto, kjer ga pobereta Simon in Dušan.

Jeanov let

Erzo pa iznad Vrhpolja (ko si premisli glede priklapljanja Kovka) še do Nanosa in nazaj do Anje, kjer ga čakamo.

Erzov let

Še vizualizacija naših letov

 

 

Vsi veseli ko radio, sploh Dušan, ki je prvič odletel »kurirčka«…