170221 Vremščica sp. P203315:08:05

Danes precej oblačno in megličasto po SLO, više močan SZ, v Vipavski nizka oblačnost. Z Igorjem se hitro uskladiva za Vremščico ali Socerb (tam doli je OK vidljivost), odvisno od vetra. V resnici je vetra nekaj manj, kot napovedano.

Igor v LCja ob 12h in na Železniški k nama še Erzo. Ostali zainteresirani  odstopili (tudi ker ne verjamejo, da bo kaj…). Med potjo izvemo, da Nevidni in Gorazd že rineta proti štartu, da pa je gori kar vetra.

Ko pridemo na sp.start, se Gorazd greje v avtu, Nevidni viden v zraku. Vetra ni pretirano 5-7/8,5 idealno gor, deluje pa dosti huje, tudi zaradi mraza in pokritosti.

Ko Erzo vidi Nevidnega, seveda takoj razloži robo in v luft. Midva z Igorjem pa (po strokovnih meritvah, da vetra ni preveč – raje ne merim predolgo, da ne pride kakšen sunek…) za njim.  Oba najprej malo vadiva hrbtni start v močnem vetru (=motoviliva po startu) preden sva v zraku. Na koncu se še (ne še povsem rehabilitirani) Gorazd odloči in se nam pridruži.

In potem eno urico uživanja na dinamiki (ki tudi za moment ni pretirana, prej obratno).

Erzo pa seveda ne more uživati v jadranju ampak mora toplandati in nabirati nove starte.

Erzov prvi

Erzov drugi

Po debeli uri se odločim za pristanek in odletim čez pisto skoraj do glavne ceste.

Igor toplanda skupaj z Gorazdom in oba avta sta rešena.

Igorjev let

Gorazdov let

 

Erzo mora pa še podelati Zg.start, preden se mi pridruži na pristanku.

Erzov tretji

V resnici se mi ne pridruži na pristanku, ker mora odleteti čez cesto, da  je 100m daljši od mene in zmaga – gledano v razdalji med srednjo vrednostjo grebena in diferenco zemljepisne širine (ali dolžine ?) med mojim in njegovim pristankom in ne upoštevajoč preveč ukrivljenosti zemeljskega površja, vendar ob upoštevanju, da je zemlja geoid.

Vsi zadovoljni – dosti več kot smo pričakovali.