170224 Lučarjev kal-Ilovice P2035 13:47:49

Dopoldan pri Sandiju (kjer že rahlo dežuje)  prevzamem rezerve in jih spravim v LJU, potem pa še nekaj zemeljskih opravil. Večinoma je SLO že deževna, ampak z enim učem (no, ½) pa vseeno po monitorju iščem, kje so še suhe ceste, saj močan JZ od včeraj (oranžni alarm, pa to…) počasi jenjuje. In vidim, da je na JV še suho. Hitro določim dve beli piki blizu skupaj pri Ivančni in gasa skoz dež iz LJU.

V Višnji samo redke kapljice. Oblake še vedno goni od JZ, zato v Lučarjevem kalu najprej na levo gor na igrišče (start Lučarjev kal – Vrhe). Ko stopim ven, na položnem poličastem travniku (matr, Erzo najbrž namenoma dela same take starte, ker ve, da mi po takih ne gre…) piha seveda strogo od zadaj (SV, kontra oblakom malo više ?!) . Sicer malo, ampak na tem položnem… Malo čakam, nato se zapeljem čez vas na nasprotni breg, kjer pa piha lepo gor. Po robo in na rob. Start je precej vegast: na desni griček, na levi drevesa, treba na tesno vmes…

Ko že v tangicah razgrinjam padalo, začne kapljati. Počakam in ko že hočem pospraviti, skoraj poneha. Zato pa veter konkretno pojača.

Nekajkrat hrbtno dvignem in nameščam, potem v bolj mirni fazi potegnem in tiščim desno ob gričku po »diagoneli«, pa vseeno podrajsam po vejah. Kljub temu sem v zraku in se zapeljem direkt dol v dolinico v veter.

Zoranov let

Erzo se je spodaj zapeljal levo v travnato luknjo in seveda dodal 200m, mene pa bi verjetno prlimalo na krošnje na koncu. Pospešeno pospravim, saj že kaplja. Gor do LCja pa že v dežeku.

Še enkrat grem na nasprotno stran na Vrhe, pa konkretno vleče dol (SV), če bi že dežek odmislil…