170226 Kovk P2036 15:49:09

Danes najprej sploh nisem mislil na letenje, pa me Erzov zborni sms spravi na obrate (saj je dan bistveno boljši, kot napoved).

10.45 Železniška: Lusja, Erzo, Suša. Jean gre na morje in se bo mimogrede verjetno oglasil na Socerbu s tandemom. Ko nas Erzo odpelje proti Logatcu, se javi še Uki, ki pa zaradi kombinacij z zemeljskimi obveznosti zapelje dol kar sam. Mega poberemo na Kalcah in od zadaj na Kovk.

Kar nekaj padalcev se zbira na startu, zmajarji pa že skoraj sestavljeni. V luft Primož, Erzo, Mega in Lusja, ko sam še pripenjam zic in preverjam padalo (prelaganje rezerve, pa to…). Veter je že kar močan. V prvem hrbtnem dvigu mi padalo zanese čez Draganovo, v drugo lepo potegnem in odletim in hitro naberem.

Do Hublja lepo visoko in kar živahno in močna dviganja, naprej pa že precej zgubim. Pa dobim na Dolskem maju lepo dviganje do 1100 in malo naprej proti Predmeji (Travnik) še izgubljeno popravim na 1200. Dragan ravno takrat s kompanjonom potegne čez dolino na Čaven in danes je prilika, da prvič poskusim tudi sam. Grem nekaj za njima in ko se naslonim na pobočje, obadva tukaj že nabereta nekaj višje in se zapeljeta naprej. Sam naberem bolj malo in kar rinem naprej proti skalnatemu vogalu pod Modrasovcem. Do vogala dobim malo dviganja, pred skalnim stebrom pa me skoraj zaustavi in v trenutku splakne nazaj dol še za 100m. Kljub temu zrinem okoli roba in potem pod polico drajsam sem in tja in vrtim, dokler se ne rešim nad greben.

Do Kuclja in naprej do Skreta je spet živahno in lepo ohranjam višino med 1100 in 1200, za Zmajarsko še enkrat naberem. Do vojašnice gre še visoko, potem pa gledam Lijakarje, večinoma nizke in si ne upam tvegati naprej. Raje s to lepo višino obrnem in nazaj.

Mimo Kuclja in do Police sem že pod grebenom, tu pa naberem nekaj nad Polico in se zapeljem čez. Bojim se, da bom kar nizek, pa v drugi tretjini prehoda dobim dviganje, ki me v vrtenju pripelje spet na 1200 na Hubelj. S tako lepo višino se odpeljem na Podrto, naberem še 100m in čez.

Lusja vmes javi, da je pristala pri Anji in bo rešila avto.

Čez dolino peljem bolj spredaj kod drugi in me lepo drži (sem nad večino padalcev, ki gredo takrat čez in bistveno bolj zgubljajo višino). V zadnjem delu pa začnem močno zgubljati (naenkrat sem nižji kot drugi…), grem čez nad Plazom, potem se mi pa prav udre in se rešujem že ves nizek pod Plazom (na glas preklinjam, kako mi zadnje čase ne rata lepo priklopiti Nanos in se vedno rešujem iz krize…). S težavo se rešim nad greben in potem mimo Table naprej.

Tu je spet bolj živahno. Erzo se vrača, Mega gre v moji smeri bogato nad menoj. Za razliko od ostalih sem nizek in pred Hieronimom poskušam pobrati, pa mi spet ne gre in padem ven, ravno ko Mega lepo nabere. Porinem še malo naprej ob pobočju, saj na Hieronimu ne morem nabrati nič, potem obrnem in nazaj v veter. Ob in malo nad grebenom višino kar vzdržujem, potem zacurim pod Šentviško turo, lepo pridobim pod Podraško turo in spet bogato navijem nad Gradiško turo.

Porinem proti Kovku, pa sem prenizek, tako da malo pred cesto na Col obrnem na pristanek. Najprej že kaže, da ne bom zrinil v veter do pristanka, na koncu pa z bogato višino priletim do Anje.

Zoranov let

Komentarji (8)
  • 1.Jean Caffou : Prvič okrog! \o/ [26.02.2017 17:27]
  • 2.Edvard Pohl : Bravooo , si se kar namatral pod Modrasovcem .. [26.02.2017 17:38]
  • 3.Andrej Erznožnik : čestitke [26.02.2017 19:03]
  • 4.Stane Bajt : Čestitam za odločitev, za vstrajnost in za uspeh. 🙂 [26.02.2017 19:06]
  • 5.Borut Lapajne : lepa! [26.02.2017 19:10]
  • 6.Luka Štusej : Bravo Zoran, čestitke za prvič okoli Čavna. [26.02.2017 20:57]
  • 7.Dragan Vidic : Sem te gledal pod seboj, lepo si se rešil na vogalu Male gore! Lahko bi potegnil do Lijaka brez problema. [26.02.2017 20:58]
  • 8.Ridge Flyer : Sva šla skupi iz Kovka proti Vipavi pa z Nanosa nazaj. [26.02.2017 21:33]

 

Erzo je pristal v Vipavi,

Erzov let

Uki mu je šel delati družbo,

Ukijev let

Mega pa sem jima je tudi pridružil tam nekje.

Megov let

Med pospravljanjem jih Lusja pobere in nazadnje pridejo še pome in na pijačo.

Še vizualizacija letov:

 

Ful vesel, saj mi je prvič ratalo okoli Čavna (in nazaj !!)