170317 Lijak P2048 18:09:09

Danes pa končno napovedan JZ, Z, ne premočan. In bi moralo biti super za kamorkoli. Uki si je prav dopust vzel in že včeraj prijavil v jato. Ampak danes zjutraj vseeno modrujemo in analiziramo in ugotovimo – da je treba na Vipavsko (na Gorenjski je više močnejši SZ in pa povsod inverzija na 1100…). Erzu to ni problem, saj včeraj ni bil doli, Uki tudi ne in Vanja tudi ne. Tako se le mi trije z Igorjem in Jeanom čutimo že preveč Vipavce. Jean ima delo in se vnaprej odpove zagotovljeni 100tki.

10.15 poberem Igorja in Faaca in na Železniško po Erza in Ukija. Spet seveda navijam za Čaven. Samo pride po nas k Anji, kjer v obupu razmišljamo celo o povratku na Gorenjsko, sa je tu, na kraju samem močna inverzija in mrčasto, spodaj nič vetra, Kovk javlja že vse jutro 1,5/4,5 🙁 .

Pa pridivja Nevidni, da se priklopi Samovemu prevozu in začne priganjati za Lijak (“ker bo Čaven itak premočen in čimprej na Lijak, ker bo še tam premočno, če se bomo obirali” ??!!!). In se predamo (ker nismo enotni v kakšnem bolj logičnem predlogu…).

Med vožnjo pa Jean pošlje iz kontrolnega centra Caffou&Co. sporočilo, da Kovk itak ne dela !? (česar predsednik JP Kovk in upravitelj starta in skrbnik postaje Kovk tudi pod razno ne prizna in se dela nevednega in samo suče volan, ker on zdajle vozi 🙂 ). In nekaj kasneje, še med vožnjo Kovk naenkrat čudežno spremeni vrednosti v 6/9 J in smo v paniki…

Na startu že kar močno piha.Startujejo v glavnem tujci (tisti, ki ne čakajo na manj vetra), naših pa itak še ni.

Takoj postavimo in v luft: Erzo, Igor, jaz s kravato prvič prekinem, pa Uki, jaz in Faaca. Hitro navrtimo (s Faacom tesno skupaj), Erzo in Nevidni že potegneta proti Danijelu in naprej, da zastavita prvi krak 100tke (po natančnih matematičnih izračunih) Igor, Uki in Faaca za njima, jaz pa vidim da konkretno zgubljajo in se obrnem na drugo stran, proti Zmajarski.

Ko v razgibanem nabiram pred Skretom, Uki že scuri v Kromberk

Ukijev pripravljalni let

od koder ga potem reši na popravca nepadalsko slučajno mimovozeči Damjan Košuta (!?!) …

Le dva ali tri padalce razmetava po Čavnu poleg mene, ko rinem med 1000 in 1200 ob grebenu. V kotanji za Kucljem me zgunca kot še nikoli, da se ves presran kar odpeljem naprej s 1000 mimo Modrasovca čez na Kovk (vmes se že malo skuliram), kjer brez prevelike zgube priklopim pred Hubljem. Vipavska spodaj je v mrču in tudi zgoraj je tako, vse je na pol prosojno, vidljivost slaba…

Za mano na Kovk že prihajata Igor in Vanja. Z dobrih 1000 proti Vipavi, pa začne delati pred Vipavskim gradom, tako da sem brez problemov na grebenu pred Tablo, kjer pa nikakor ne morem nabrati več. Dokler ne pride čez Igor, ki mi pokaže steber in skupaj naprej proti Nanosu. Za Lovsko mi kaže 50 in več proti Hieronimu, zato ziheraško obrnem, medtem ko Igor nabira in nadaljuje.

Na povratku srečam ostale naše. Pri Tabli in na Plazu naberem na 1300 in (po Jeanovem receptu od včeraj) brez problema priklopim Kovk, kjer ravno vrti Uki. Z bogato višino do Predmeje kar zunaj, nad dolino, pa nazaj do starta (se spet srečujem z našimi) spet čez brez problema priklopim nad Vipavo in še enkrat proti Nanosu v ugašajočem soncu, ki se že skriva za mrčem zahoda.

Nekaj za Lovsko drugič obrnem nazaj. S 1000 se odpeljem od Plazu čez in spet brez težav priklopim Kovk (malo bolj nizek, kot prej). Nad grebenom vse drži in Z je čisto laminaren. Zapeljem se od Hublja kar ven proti Čavnu in nekaj pred Plazom na 800 obrnem. Na 690 pod Hubljem me spet začne dvigovati nad greben in potem čez dolino ven do Planine in v mraku k Anji z bogato višino.

Zoranov let

Faaca me pričaka in je že nekaj časa tukaj.

Faacov let

Vanjev Komentar leta: En za zdravljenje ega in frustracij.
Pa za serijo takih presekat.
Komentarji (3)
  • 1.Stane Bajt : Ampak danes bi tut gozd bil ok. 😉 [17.03.2017 17:28]
  • 2.Andrej Erznožnik : ve se kdo je bil najvišji na notranjski gori imenovani Nanos! [17.03.2017 21:22]
  • 3.Igor : Še veliko takih in boljših!;) [17.03.2017 21:32]
  • 4.Zoran Gaborovič : Kar več lajkov za danes: 1.da si sploh letel; 2.da si letel kot si letel; 3.da si presekal serijo; 4. da si kompletiral družbo :-))) [17.03.2017 22:29]

 

Kot tudi Uki

Ukijev let

Ukijev Komentar leta: Ozračje kot na Veneri-še dobro ,da imam rumene šipce na očalih.
Komentarji (1)
  • 1.Igor : Odlično in predvsem hitro rešen dan! [17.03.2017 21:31]

 

Erzo javi, da je v Aviopubu,

Erzov let

Erzov Komentar leta: Dost pozen štart, za kratek dan, a Lara je štartala še kasneje! Ker se zadost stgnem v veter v Sabotin, imam tole opcijo do 100 in mi ni treba še 1x v Kovk, kjer bi mi km šteli šele od Vipave naprej in to od 95 km. Zdi se tudi, da Kovk morda v večerni mrčnosti ne bo mogoče prklopt. Pa je držalo vse do konca. Tud če bi šel v Predmejo bi bilo cca 107. BRAVO LARA!
Komentarji (2)
  • 1.Igor : Kaj bi ti brez matematike in izračunov! Bravo! [17.03.2017 21:30]
  • 2.Zoran Gaborovič : Kaj hočmo… Še po šihtu ne more od šihta… geodet = malo matematik, malo zvezdogled :-))) [17.03.2017 22:16]

 

Igor pristane nekaj za mano

Igorjev let

Igorjev Komentar leta: Vesel predvsem zaradi kompletne družbe!
Komentarji (1)
  • 1.Igor : Pa sem nad pristankom ušesa vlekel, da me ne bodo preveč čakali!!!! Čejonebižimelbisešerazburjalpress. [17.03.2017 21:14]

 

Pa ekspresno pospravi, da potem vsi čakajo mene, da spokam robo in me lahko zezajo 🙂 .

Še vizualizacija:

 

 

Do Aviopuba, kjer nas Erzo že pričaka z naročeno večerjo…

Iz kontrolnega centra Caffou&Co mi na OLCju že čestitajo za moj najdaljši let doslej (in doma se prepričam, da je temu res tako) :-).