170413 Vremščica zgornji start P2066 16:01:18

Po dopoldanskih zemeljskih obveznostih si čimprej želim v luft kamorkoli. Na srečo je Jean že v pogonu, čeprav niha med severom in jugom SLO. Njegova sredina (=Slivnica) kaže veliko vetra (8/13 približno opoldne), za Gorenjsko pa obljubljajo napovedi nevihte. Meni se zdi, da bo na J bolj sigurno in ker je Kovk šibek in dokazano scurljiv (ref.Jože Vidmar), predlagam Vremščico. Jean je takoj za, saj slikce kažejo tam lepšo situacijo kot v Vipavski (ki je vsa zabasana). Še Borisa s Špelo (ki sta prijavljena že od včeraj) prepričujeva za ta cilj in smo zmenjeni. Ostalih interesentov ni…

Ko sem ob 12.00 že na poti proti Vrhniki, preverim situacijo še pri Gorazdu, ki pa je glede Vremščice skeptičen (seveda, ker ima takrat še delo). Na mitnici Logatec se naložim v Dusterja, na Uncu vskoči še Jean in potem Boris da gas, da se kar zapraši za Dusterjem. Še mimo Postojne nihamo med Vremščico in Kovkom (nekaj se omenja tudi Lijak, čemur ostro nasprotujem 🙂 ). In potem se Boris demokratično odloči za Vremščico…

Na zg.startu v sunkih pihne čez 10 (pa tudi na Kovku je že čez 10). Začnemo postavljati in Jean je seveda prvi. Z atraktivnim vzletom z mesta potrdi, da je veter na pobočju res močan, vendar je to tudi vse. Kamor koli se zapelje, (res) počasi curi do žalostnega konca na Piki.

Jean kot predtekmovalec

Z Borisom vrževa priprave v ler. Medtem navalijo Kraševci: Nevidni in Bojan, prihaja še Rajko in na spodnji start Gorazd.

Špela reši Jeana. Ko Nevidni starta, ga začne takoj dvigovati in lepo nabere nad start. Panika.

Takoj smo pripravljeni še ostali in v luft: Boris, Jean, jaz in… Po bolečem startu se še 10 min presedam v zicu, da pozabim na bolečino (najbrž, ko zaokroži dovolj adrenalina), potem sem vedno bolj sproščen.

Vrtimo in nabiramo (in zgubljamo) okoli starta, Jean vmes še enkrat mimogrede toplanda.

Jeanov uvodni

Potem Boris in Jean najdeta lep steber do baze in izgineta (dobesedno: v bazo in v prenesenem smislu – odpeljeta se proti V v smeri Pivke). Ostali pa v vedno boljših pogojih najprej blizu hriba, potem vedno bolj ven. Čez letališče se zapeljem do Škocjana in se pridružim v dviganju Nevidnemu in še naprej. Ko zacurim, s 50 nazaj, spet popravim v stebru nad Škocjanskimi in s 1200 v smeri Dolenje vasi z namenom pristati tam. Pa kljub lepi brzini preveč tonem, da bi prišel do tja, zato nad  AC obrnem in čez letališče po 1.30h na pristanek ob glavni cesti, kjer že pospravlja Gorazd.

Zoranov let

Ko pride Špela, je ob 16.30 na tleh tudi Nevidni, ki je zaradi svojih nujnih obveznosti predvidoma zaključil letenje do 15h, ko je imel skrajni rok… pa tudi ostali so že na tleh.

Jean javi, da je žalostno »scuril« pod Slivnico,

Jeanov zaresni

Boris pa nadaljuje čez Bloke.

Ko sva s Špelo pri Postojni, tudi Boris javi pristanek in pošlje lokacijo malo pred Velikimi Laščami.

Borisov let

Na Uncu odvijeva preko Cerknice čez Bloke, da ga po vijugavi cesti, koder naju vodi Google navigacija, končno pobereva.

 

Borisov filmček

Nazaj čez Sodražico na Unc je precej hitreje…

Še vizualizacija naših letov: