170613 Slivnica P2089 17:55:16

Zjutraj mi Jean sporoči, da je danes ob 11.30 planirana skupinska akcija na Slivnici. Ker imam ves dopoldan zemeljske obveznosti, odpovem udeležbo Megu, ko me kliče za akcijo in iščem variante za kasneje. Igor se danes odpove letenju, pa tudi pUnČkA mi da košarico, ko se končno sprostim okoli 14h.

Pokličem Mega, ki malo kasneje scuri in mi pove, da je na Slivnici OK, brez pretiranega razvoja in da tudi Prevko prihaja odpeljat tandem. Takoj skočim v LCja in dol.

Na Uncu poberem Mega in do pumpe, kjer že čaka Prevko. Naju in tudi klientko. Ko pride, gasa s kombijem gor. Na startu piha kar močno (sunki 10, JZ) vendar je ful obetavno. Še Mega se odloči, da gre še enkrat in postavimo. Ko že nameščam zidek, mi Mega reši en gromozanski vozel. Ko padalo dvignem, pa ni več časa preverjati štrikce, saj me samo z mesta liftne (iz sedečega položaja) v luft.

Ko se namestim, ugotovim, da imam še en vozel na komandi, ki pa je obvladljiv (tudi Mega me po postaji vzpodbuja naj pazljivo jadram in vztrajam). V luft še Prevko s tandemom in Mega.

V začetku mi je kar malo neprijetno, počasi se navadim in asimetrično zategujem komande. Končne se (skoraj) popolnoma sprostim in potem je ura in pol uživancije okoli Slivnice (kam stran v bolj neznano vseeno raje ne grem).

Zoranov let

Nekajkrat sva z Megom bila blizu skupaj,

tudi Prevko s tandemom je lepo jadral in nabiral  naokoli, pa še Emil

Emilov let

in Sašo.

Sašov let