170808 Ambrož zgornja poseka P2113 16:10:56

Kar dolg je bil tale dopust brez letenja. Je pa dobra stvar, da se je vrtoglavica v zadnjih dneh dopusta povsem umirila in ob današnjem prihodu domov komaj čakam, da nekaj odletim.

Med pospravljanjem dopustniškega nahrbtnika se že javi Delux, nekaj kasneje pa se slišiva še s pUnČkO. Ker je napovedan vse močnejši Z (na Gorenjskem pa nekaj manj), smo hitro zmenjeni.

Poberem Borisa na Britofu in ob 14h prestopiva pod Ambrotom (kjer pristajajo tandemi…) k pUnČkI, ki nas zapelje pod Zg.poseko. Sama gre z nama na start brez padala le na ogled (da vidi, kaj bodo pokazale sonde), potem se bo odločila.

Midva z Borisom takoj postaviva, potem pa malo pomodrujemo, saj oblake zgoraj nosi kar hitro, po poseki pa tudi vsake toliko prbije po levi strani, medtem ko klobasa na desni mrtvo visi.

Boris ima kmalu dovolj in se pripravi, ravno ko spet priletita s Krvavce tandema v drugo… Bolj neprepričljivo odleti, iz poseke ga še malo pogunca, potem izgine v desno in kmalu sporoči, da ni nobene termike in gre samo dol – vse do pristanka…

Potreba je že prevelika, zato kljub videnemu postavim in potegnem in se kot na valovih Z vetra (ki pa mi ni deloval preveč močan) odpeljem v velikem loku na pristanek…

Zoranov let