170814 Ambrož zg.poseka P2115 15:50:05

 

Najprej danes sploh nisem nameraval leteti, pa me zjutraj Tom Pavlič spravi na obrate. pUnČkA se oglasi malo kasneje, ko se že vrača iz hribov in ji je Krvavec na poti (za katerega navija kljub V tendenci, više S, vetra bo baje z višino malo…). Potem še javi še Jean (ki pa navija bolj za lokalne variante – Slivnica, Grmada, Idrci gredo na Starti vrh…). Meni se zdi Krvavec kar OK. Tom gre s Kraševci na Lijak, Jeana na Gorenjsko ne mika.

Okoli 12.30, pod Ambrotom, ki se vedno bolj pokriva. Preložim se k pUnČkI in Žigu in gor na Poseko. Na startu skupina Hrvatov (tečajniki), ki čaka na izboljšanje, saj pihne le vsake kvatre malo. S pUnČkO se zaparkirava, Žiga malo počaka in gre potem malo planinarit.

Skoraj uro čakamo na izboljšanje (da bo ja malo več vetra), vmes odletijo trije Hrvati in en naš (Gregor s Kibom). Kaže, da je zunaj niže kar nekaj V, više manj. Na koncu odleti še instruktor, preostali tečajniki pa peš dol do avta in v dolino…

Ko je tako štart prazen, postaviva midva, saj se le pokaže malo sonca. Potegnem jaz in takoj za mano pUnČkA.

Seveda se (klasika) ne morem pobrati okoli starta, medtem ko pUnČkA takoj navije. Probavam na V robu, pa pred Ambrotom, na koncu se le rešim nad Apnom. Po nekaj etapah bolj razrukanega dviganja dobim krasno dviganje in navijem do baze na 1800. Medtem, ko pUnČkA že pristaja, razmišljam kam. Nazaj v temino me ne mika, zato se zapeljem mimo Grajca kar zunaj pred grebenom proti Preddvoru in kar drži (in tudi malo poruka). Veter od zadaj z V je kar čutiti (občasno 50+). Malo pred Možjanco obrnem, se zapeljem nazaj do Grajca in po napolnjeni uri pristanem.

Zoranov let

Kmalu je pri naju tudi Žiga in razlaz…