170821 Zavrh P2118 16:32:35

Burja na Primorskem… In zjutraj še kar močna. Ko se prvič slišiva z Jeanom, predlaga Dane (ali Primoža). Ko se usklajujeva z drugimi in zbirava info od znalcev, veter že precej upade. Tako spet obvelja klasika za take razmere: Grmada ali Zavrh. In ker je proti Uncu vedno večja gužva na AC, obvelja Zavrh.

Na šodru me pričaka malo po 14h Jean, midva pa Erza, Mega zamuja na veliko. In gremo kar sami gor.

Na startu najprej šibko, med takojšnjim postavljanjem pa pojača na idealno. Mega skensla udeležbo, mi pa v luft: Jean, Erzo in jaz.

Jean začne hitro vrteti v višave, Erzo najprej malo grebensko proti Anteni.

Sam pa tudi najdem lepo dviganje čez 1500. Jean je vsaj 200m vetrov višji in že poskuša nazaj, pa se vrne. To me ustavi, da ne zarinem nazaj. On pa sedaj spet lepo navija in se počasi oddaljuje nazaj, medtem ko jaz čez 1550 ne pridem in kar jadram nad startom sem in tja in iščem… in začnem zgubljati.

Medtem pobere tudi Erzo blizu mene (bolj zadaj) sam pa bolj spredaj spet najdem lepo dviganje do 1600. Erzo celo malo nižji kar vrti nazaj, jaz si nazaj ne upam in hočem nabrati še več. Toliko časa iščem in ne najdem nič višjega, da vso lepo višino postopoma izgubim… In potem je bolj ali manj klasika do Vrhnike, čez Hribi v Podlipsko (no, vsaj malo dlje kot običajno…).

Zoranov let

Erzo se kmalu pojavi na OLC – pride do Hruševja.

Erzov let

O Jeanu pa ne duha ne sluha, dokler OLC ne pove, da je pristal v Lipici !!

Jeanov let

Pa še vizualizacija

 

Kljub svojemu lepemu enournemu letu nezadovoljen saj,  kdaj si bom pa upal nazaj, če si danes nisem upal ?!