170921 Lijak P2127 17:00:20

Za podaljšan vikend so v planu Dolomiti. Ampak zaradi zemeljskih obveznosti (tokrat Igorjevih) ne moremo že zgodaj proti Dolomitom; zato bomo danes ostali še v domovini…

Igor me naloži doma u Fužinama in do Unca, kjer naju že čaka Mega. Najprej je bila kombinacija, da se pridruži današnji akciji še Jean, ki pa se kasneje priključi jati za Kovk. Tako se samo naša dolomitska trojka znajde pod Lijakom, potem pa Igor zapelje kar gor/dol na pristanek, saj »javnega« prevoza ni.

Na startu gužva (predvsem tujcev). Hitro postavimo in v luft Igor, Mega in jaz.

Mega in Igor hitro nabereta, jaz pa kar malo ponavljam, dokler le ne naberem dovolj, za naprej proti Kasarni in Zmajarski. Mega in Igor sta že naprej. Na Čaven s 1300 in do Modrasovca. S 1000 ob polici čez na Kovk. Tu sva skupaj z Igorjem, ki je vmes obral še Predmejo. Do Podrte in čez Vipavo do Table in naprej. Igor potegne do Nanosa, jaz pa obrnem pri Hieronimu, saj sem nižji in je kar vetra.

Nazaj do Table, kjer se odločiva za Kovk. Brez problemov priklopiva pri Podrti in do Hublja. Tu lepo drži in jaz se odločim poskusiti s 1100 kar proti Čavnu. Igor je malo nižji in malo za mano. Še hitreje zgublja kot jaz in nad Slanim Blatom obrne z 800 in se zapelje nazaj in pristane pri Lokavški cesti.

Igorjev let

Jaz obrnem na 750 tik pred stebri pod Modrasovcem in se počasi odpeljem nazaj do njega.

Zoranov let

Mega je že prej jadral sem in tja na Kovku in odpeljal s Kovka nazaj do Lijaka, poskušal toplandati, pa na koncu obupal in pristal spodaj pol ure za nama.

Megov let

Ko pospraviva, Igor odšiba v Ajdovščino na bus, pride na Lijak in reši svoj avto. Oba z Megom prideta pome v Lokavec.

Vizualizacija današnjih letov:

Še podkrepimo se v piceriji v Ajdovščini in gasa proti Campitellu, kamor pridemo okoli polnoči. Ključ nas že čaka, da si ga sami vzamemo…