171017 Mangrtsko sedlo P2149 13:43:40

Še en popoln jesenski dan je napovedan (inverzija na 1000, malo vetra JV, JZ). In ker smo malo utrujeni po zadnjih H&F, si danes želim predvsem letenja. Igor že včeraj lobira pri Bovčanih za Mangrt, pa niso preveč prepričani, da bo. Ampak jutranji podatki potrdijo odločitev.

Ko me Igor pobere in se usmeriva proti Gorenjski, dobim še romantično obvestilo, da se druga ekipa odpravlja na ponovitev včerajšnjega Šestanovega vrha z razgledi na Kvarner.

Ko pribrziva na Predil, bovška ekipa že nestrpno čaka v kombiju v Logu. Hitro sva po ovinkih dol, da se jim pridruživa (Pežo pa ostane na pristanku).

Jesenske barve in sončne gore so prečudovite, ko se nas 9 stiska v kombiju. Še prehitro smo na parkingu in gor na start.

Piha idealno, le malo potaktiziramo, potem pa Zep prvi potegne. In kmalu nabere nad Mali vrh. In ostali v paniki: Kašca, Cingerle, Peternel,…

pa jaz in Igor. In nazadnje še Lara, ki se je kar zafrkavala s testnim padalom.

Sam nikakor ne morem nabrati v ozkem dviganju spredaj pred Malim vrhom (vrtim preširoko in preveč stran od skal,…) in se zapeljem bolj v desno okoli roba in to je pogreb. Poskušam spet nazaj, pa samo tonem, medtem ko je Igor že nad vrhom in tudi Lara lepo pobira. Pa pobegnem daleč za rob v kotanjo pod cesto (Solnice) pod Skalo (kjer je start Prhodc). Kar matram se in končno najdem steber in potem naslednje debele pol ure vrtim in nabiram in zgubljam in čez 2000 ne pridem.

Ostali medtem jadrajo ob J steni Mangrta, pa tudi tod naokoli – seveda višji (no nekateri so tudi že scurili v Log…). Končno dobim dviganje do 2100 nad greben in se zapeljem nazaj na Mali vrh za Kašco. Pa tu spet ne znam pobrati in tonem … in tonem.

Nizek se odpeljem na Planjo in še tam malo poskušam brez uspeha, potem pa čez, pod Kolovrat, kjer je pa že čutiti dolinc, ki me po eni uri spravi dokončno na tla (na tleh pa skoraj brez vetra).

Zoranov let

Med pospravljanjem po lepem letenju

počasi pristanejo tudi preostali.

Let Kašce

Zepov let

Igorjev let

Igorjev Komentar leta: Super številna družba, fajn let, počitek po 6-ih zaporednih dneh H&F in za povrh zastonj veliko in malo pivo pri medvedku. Jubomdragoplačalpress. Pa še domači jeagermeister pri Ediju in pojedina pri Janiju v Kranjski gori in je dan izkoriščen!

Tomov let

Slike od Kašce so tukaj 

Tukaj je filmček

 

Tu pa še vizualizacija nekaterih naših letov