171025 Čaven P2153 14:40:48

Po nekaj dneh močnega severa danes malo bolj normalno. Po kratki analizi je največ upanja na Primorskem. Kovk pada z več kot 10 na 5/9 SV in ker je proti morju malo manj pokrito kot v ostali SLO, je izbira Čaven.

Z Igorjem sva dogovorjena ob 10.45 pri mojem Hoferju. Potencialni Mega, Poje in Jean ne morejo tako zgodaj. Zaradi zastoja od Loma naprej izgubiva več kot pol ure. Ampak v Lokavcu naju čaka Jože Vidmar (ki sva ga tudi zdražila s Čavnom). In se iz LCja preloživa k njemu in gor.

Na startu piha najlepše, ko pridemo na plano, potem veter pade in piha malo sem, malo tja.

Postavimo, vendar odletiva le jaz in Igor. Jože je že napovedal, da bo šel v zrak le, če bo kazalo na lepo jadranje. Midva pa se matrava desno ob koncu police in na prednjem stebru in se uspeva obdržati le v višini police in nekaj pod njo, pa še to le s trdim delom (da sploh ne govorim o svojih prepetih trakovih v sedežu, ki so me pošteno tiščali in sem rabil 15min, da sem se le nekako prilagodil, sicer bi kar odstopil in zapeljal dol…). Igorju je prvemu dosti in se ves nizek odpelje počez proti Hublju in potem na desno do standardnega pristanka ob cesti Lokavec-Ajdovščina.

Igorjev let

Jaz še kar drajsam ob polici (cilj imam vztrajati celo uro), potem se tudi jaz zapeljem čez in v velikem loku pred izvirom Hublja proti njemu. Pa nad Gradiško gmajno kar malo drži (na Kovku še vedno 5/8 SV), tako da še tu vrtim vsaj 10min preden se pridružim Igorju.

Zoranov let

Debelo uro sem pa le odjadral in po 3-dnevni abstinenci je bilo vse skupaj kar dobra doza…