171120 Lijak P2158 13:20:40

Danes Aladin pokaže zjutraj fantastičen gradient in napove lepo vreme na Primorskem, tako da si obetamo super letenje. Z Igorjem in Megom se dogovorimo že zgodaj in po dolgem času se pojavi tudi Boris (s Špelo).

Ko pa se z Igorjem odpeljeva ob 10h z LCjem iz Lju, se izkaže, da sta v igri tudi Erzo in Jean in seveda je LC že premajhen. Ker vsi tudi časovno nismo najbolj usklajeni, pobereva Erza na Vrhniki in Mega in Jeana na Uncu in dol. Boris in Špela pa kasneje, ko se sprostita.

Na pristanku nobenega vetra in tudi Hermana ni, saj je ravno odpeljal. Kar nekaj časa ga čakamo, tako da prideta tudi Boris in Špela. Jaz grem z njima gor (še na ogled novega Lijaka), potem pa že postavim, preden pripelje Herman ostale.

Le občasno malo pihne. Nekaj jih sicer štarta, vendar le bolj drajsajo levo in desno pred startom. Boris potegne z novega starta zgoraj, potem jaz, Erzo, Mega in Igor.

Še jaz malo podrajsam levo in desno od starta – vedno niže in niže in … niže, …… dokler ne scurim do pristanka…

Zoranov let

Ostali pa po začetnem drajsanju kmalu naberejo nad start in se odpeljejo naprej proti Zmajarski.

Pospravim slabe volje in ker je že 14h, me tudi ne mika še enkrat gor, čeprav nekateri drugi scurjeni že čakajo Hermana za novi prevoz (kratek dan, moj LC je tukaj, bogve. če bo bolje,… – in v drugo je bilo za vse, ki so šli gor BOLJE !!).

Počasi se odpeljem do Vipave in potem naprej po Igorja, ki preko Čavna in Kovka ni uspel priklopiti Nanosa in je scuril na moj standarden pristanek pred streliščem.

Igorjev let

Ko pospravi in se naloži greva do Anje, kjer že pristaja Mega.

Megov let

V Vipavo, kjer si na Placu privoščimo pice, medtem ko Erzo, Boris  in Jean še vedno jadrajo v ugašajočem večeru.

Jean na koncu zapelje proti Postojni,

Jeanov let

Erza poberemo nasproti strelišča že v popolni temi…

Erzov let

Boris pristane med zadnjimi.

Borisov let

 

Pa še vizualizacija