171121 Lijak P2159 13:09:58

Danes napovedanega več Z, JZ, sploh v višinah. Še največ obeta Primorska, kjer naj bi bilo manj oblačnosti (po Parapenteju manj, Aladin več).

Igor me pobere ob 11.30 pri mojem Hoferju in gasa dol. Vipavska vsa zabasana. Mimo Vipave, kjer je vse temno pokrito in baze tik nad Kovkom (6/10 J na Kovku in Aljaž poroča s starta, da je premočno in baza prenizko in da gre dol in na Lijak…). Od Ajdovščine naprej je že dosti bolj svetlo in vidijo se sončne luknje in tudi kaj modrine.

Na pristanku piha V, JV (??), na startu malo sončka. Tukaj le Herman sameva in čaka, sicer nobenega padalca. Pride Cimerman. Nekaj časa še čakamo, dokler Herman ne ponudi prevoza samo nam trem.

Na startu nikogar; nebo pokrito in temno in hladno. Veter J, JV smeri se občasno zažene, da završi skozi borovce zadaj, večinoma pa mirno.

Počasi postavimo in med pohlevnim intervalom v luft: Igor, Janez in Zoran.

Igor in Janez sta že pod startom vozita na desno. Zavijem v levo in tik ob skalah (nobenega uporabnega dviganja) v curaži le pririnem do V roba, kjer tudi gre samo dol. Nazaj v kotel, medtem ko Igor in Janez vsa nizka poskušata na V pobočju Danijela. Malo še vjugam sem in tja in sem že tako nizek, da pristanem na Modelarski.

Zoranov let

Igor z malo več višine pririne do ceste s pristanka.

Igorjev let

Med pospravljanjem mi dela družbo Kante. Janez se nam čez nekaj minut pridruži na Modelarski (pa še Aljaž in Nicole na službenem letu).

Cimermanov let

Pavle nas potegne do pristanka.