171207 Dobrič-Gora Oljka P2169 11:59:51

Glede na napovedan močan JZ čez srednjo in spodnjo diagonalo SLO iščem kaj nižjega. Na S in V bo še sonce, na J prihaja poslabšanje in megle so tam od tal gor. Razmišljam o Savinjski dolini in Gori Oljki, ki je še nimam, pa me sunki 18m/s na Maliču odvrnejo od te ideje. In sem že z mislimi na Socerbu ali Brestovici, ko pokliče Jože, da pa on razmišlja o Gori Oljki !? In sva zmenjena in me čez 15min pobere pri Hoferju.

Kmalu sva v Savinjski dolini, kjer ni nobenega vetra in šajba! Na poti na Oljko se ustaviva na kmetiji na Dobriču (kjer je zgoraj sicer start na V). Vzameva projektno robo in na vrh travnate glave. Občasno dahne Z in celo SZ, sicer skoraj nič vetra. Jože najprej poskuša proti vetru rahlo po vršnem pobočju gor, pa je vetra premalo. In postaviva na J proti strmini dol in potegne in ga lepo dvigne in spelje. Spet malo pihne od Z (pravokotno z desne na možni start) in me ne mika več taka telovadba, saj so šavje in drevesa delikatno blizu…

Jože pristane spodaj na travnikih v dolini.

Jožetov let

Grem nazaj v avto in dol po njega. Ko ga poberem me med vožnjo gor spodbuja, naj poskusim še jaz, saj bo kasneje kvečjemu več Z. In mi res reče samo enkrat in sva že spet na vrh glave.

Sedaj ni res nobenega vetra več. Jože mi postavi Rooka, medtem ko se spravim v tangice in potegnem in zalaufam in mi prime in … speljem.

Pristanem na travniku spodaj kot prej Jože.

Zoranov let

Novnov (za oba) !