190402 Ivanje selo P2499 12:47:20

Pred napovedanim poslabšanjem danes še lepo. Generalno jutranja burja upada in čez dan obrne v J in JZ (više nad 1000 pa je sploh že vedno močnejši J in JZ), ponekod prej, drugje kasneje, ob pokrivanju od JZ. Še najbolj me mika na Goljak, pa zaradi oddaljenosti in logistike ni zanimanja. Le za bližje lokacije.

In predlagam Slivnico s katero so tudi drugi zadovoljni, vendar vsi navijajo za kasnejšo uro (na koncu Erzo skoordinira Pumpo ob 15h).

Sam se odločim še za dopoldanske projekte in se zapeljem na Unc. Nad cesto Logatec-Rakek sem že zadnjič opazil simpatičen griček pod vasjo Ivanje selo, ki je z AC nezanimiv, s te ceste pa vidiš, da se konča v vrtači še kakšnih 20m globlje. In zapeljem malo gor proti vasi in peš s projektno robo čez pobočje.

Čeprav je generalno še močan SV, V (na Slivnici 4/6), tule piha Z, SZ v močnih sunkih (rotorji). Čeprav je start idealen (šolski teren s tremi suhimi drevesi in eno smreko viška.

Vsaj 10x dvignem padalo in mi ga zanese v levo po pobočju, da ga ponovno nameščam. Končno 11-tič potegnem skoraj paralelno s pobočjem in speljem v levo po pobočju dol in oster ovinek v levo, da pristanem na dnu vrtače…

Zoranov skok

Novnovnov !