180115 Lijak P2189 15:21:24

Že dolgo nismo zares jadrali in danes bo ta dan (je že včeraj zvečer nakazal Igor). Napoved kaže sonce v Vipavski z upadanjem burje. Z Igorjem se hitro uskladiva. Erzo z žalostjo objavi neudeležbo, tudi Mega ne more. Jean najprej ni preveč za stvar, potem se napali.

Ob 10.30 poberem Igorja na Brezovici, Jeana na Ravbarkomandi in v Vipavsko. Malo še razmišljamo o morebitnem Čavnu, pa je Samo brez kombija in najbrž so še zameti, tako da smo hitro pod Lijakom. Še Herman se obrne, da nas 3 zamudnike dodatno naloži in gor.

Na startu že lepo piha (JV,J) in kar nekaj jih že čaka na sonde. Počasi se pripravljamo (Sandi je Mentorja3 že zacelil in ga seveda moram preizkusiti) in medtem prvi že štartajo. Ko še Kante odleti in lepo zajadra, se splošne priprave drastično pospešijo. V luft Igor, jaz in Jean.

Na V robu kmalu naberem do 900 in počasi naprej proti Zmajarski. Igor je nabral več in tudi Jean me že višji prehiti, medtem ko se pajsam ob grebenu pri vojašnici (malo gledam, kje sem zadnjič »šel po gobe«). Najprej se matram okoli Zmajarske, pa nikakor ne morem zadovoljivo pobrati (ozka in balončkasta dviganja), potem z 1000 odpeljem za Igorjem in Jeanom proti Skretu, pa tudi tu na nobeni strani raza ne uspem najti nič uporabnega. Ko sem že precej pod Skretom, odpeljem nazaj na Zmajarsko, tu naberem in se zapeljem do Lijaka.

Potipam malo proti Danijelu in nazaj in še enkrat na Zmajarsko. Tu se pridružim v krasno dviganje do 1300 in na Čaven. Za Čavnom pridem spet pod rob in naprej do Kuclja. Naprej od Kuclja me preveč ustavlja in samo zgubljam, zato nazaj do Skreta, na Zmajarsko (spet lepo naberem čez 1300) in na Lijak in čez Danijel do Škabrijela. Tu se samo naslonim na V pobočje in nazaj v veter do Danijela, kjer se v protivetru komaj zvlečem okoli roba in s 400 pridem v stene Lijaka. Pa spet krasna dviganja, tako da sem hitro nad startom in še enkrat do Zmajarske. Še zadnjič naberem in se odpeljem ven nad dolino in v loku nazaj na pristanek.

Zoranov let

Igor pristane nekaj za mano.

Igorjev let

Jean, ki je med letenjem pridno fotkal,

 

javi da je potegnil do NG.

Jeanov let

Še vizualizacija naših letov

Ko z Igorjem pospraviva, tudi Jean pride s štopom. In potem (po degustaciji Kupljenikove slanine) proti domu. Prvi zaresni let v 2018.