180124 Kovk P2194 14:52:28

Še en lep dan, le da bo danes Z. Sondaža slaba, Jean pa že zgodaj priganja, saj bo potem jačalo. Tudi Pojetov Jože se prijavi in potem je treba le še zbezati Mega, ki danes štrajka. Erzo se že pred nami priključi Štajercem za Lijak.

10.30+ na Železniški Jože k meni  in ob 12h na Uncu še Mega in Jean in Vipavska. Še na izvozu Vipava ni jasno ali gremo na Lijak ali Kovk. Ko se odločimo (končno sprememba 🙂 !!!!, da ni samo Lijak),  izvoz Ajdovščina in po glavni na Col in na Kovk.

Kar nekaj ljudi se že pripravlja, saj že lepo piha (5/7,4). Še mi postavimo in v luft: Jean, jaz in še Mega in Poje. Desno in liftanje nad greben in po polžje proti vetru od Podrte do Hublja (5-15,20 km/h – močno, vendar umirjeno). Od Hublja do Predmeje bolj razgibano. Nazaj do Hublja tudi bolj živahno, potem pa brez vrtenja v višave do 1100 in do pred start.

Malo potipam za čez proti Vipavi, pa se raje odpeljem še enkrat bolj zunaj v dvigovanju do 1200 mimo Hublja in čez dolino skoraj do Lokavca (15km/h). Medtem se Mega pogovarja z Jeanom, ki je toplandal za kratko pavzo.

Jeanov začetni let

Ko začne spuščati in še bolj ustavljati, obrnem in spredaj pred grebenom nazaj mimo Kovka in čez nad Plaz. Naprej do Table (rahlo nad grebenom). Od tu naprej je spet bolj termično. Mimo Lovske do Hieronima, kjer me dohiti Jean. Nekaj časa poskušam tu nabrati, potem obupam in počasi nazaj (tudi Jean) do Table. Tu zavrtiva skupaj z Erzom, ki prihaja z Lijaka.

Mega javi, da je po neuspelih poskusih toplandanja pristal pri Anji.

Megov let

Z 900 se odpeljem proti Kovku in sprva kar drži, potem me začne še bolj ustavljati in se zapeljem do Anje.

Zoranov let

Takole je posnel današnje letenje Rajko:

 

 

Malo za mano pristane tudi Jean, ki pa mu tudi izhodišče 1100 pred prehodom doline ni kaj dosti pomagalo…

Jeanov let

Jože javi z Razdrtega,

Pojetov let

da je že ujel avtobus za domov.

Še vizualizacija naših letov:

 

 

 

Pri Anji počakamo, da Mega pripelje LCja in domov (sta pa danes že padli dve 100tki od Lijaka sem !!!).