180314 Kovk P2212 14:41:31

Zjutraj se z Igorjem skoordinirava za Vipavsko (čeprav pogledujeva tudi na Gorenjsko, pa je preveč nesigurno). Zjutraj doli sicer šajba, potem že napoved razvoja in možnosti dežja. Predlagam Kovk (malo zaradi sondaže, malo ker imam Lijaka že dovolj…).

Ob 11h zbor na Vrhniki. Še Uki se najprej prijavi, pa potem prestavi na 12h, za katero se uskladita z Jeanom (brez Mega, ki mu potem ne znese).

Pri mojem Hoferju me že čakata Mojca in Damjan in ko pride še Igor, gremo. In to kar mimo Vrhnike, saj si Erzo zagarantira sedež tudi pri Planinšku.

Pri Anji se zberemo ravno za polni Samov kombi, ki nas dostavi na Kovk.

Na startu že Valiča. Vetra ravno prav, je pa neprijazno pokrito s temnimi in tudi visokimi bazami, med katerimi sije sonček (na štartu je ravno lep sonček).

V luft drug za drugim in na Podrti gre kar močno gor. Z lepo višino bolj pred grebenom naprej proti Hublju. Igor in Janez sta spredaj in potineta kar kmalu čez proti Čavnu. Igor sicer v dveh poskusih, pa mu vseeno ne znese.

Igorjev let

Kot tudi ne Janezu.

Janezov prvi

Damjan z lepo višino potegne od Hublja ven nad dolino in se že vidi na Lijaku, nekaj za njim še Mojca. Pa Mojca kar kmalu odstopi.

Mojčin let

Damjan pa kar nekajkrat poskuša in se vrača nad greben in ko je že skoraj zmagal s priklopom Čavna, se zapelje preveč ven in ima potem ogled Vipavskega križa iz zraka.

Damjanov let

Tudi Erzo (ki je taktično startal za večino – na startu in tudi naprej s Hublja) se visok odpelje s Hublja proti Čavnu, pa potem, kot eden redkih, pristane pri Anji.

Erzov let

Jaz pa od Hublja naprej proti Predmeji, pa me kmalu ustavijo dežne kaplje, zato obrnem. Tudi Uki je že v zraku in nazaj voziva blizu skupaj. Do starta in še enkrat do Hublja in nazaj. Uki javlja, da mu preboj na Čaven ni uspel in sede v Lokavec.

Sedaj sva na Podrti skupaj z Jeanom, ki startuje in toplanda na start. Odločim se, da bom nadrajsal vsaj dve polni uri, zato še enkrat do Hublja in nazaj čez dolino skoraj do Planine in po 2h+ na pristanek.

Zoranov let

Komentarji Zoranovega leta:  Igor : Sem že imel pripravljen komentar, pol pa….. Počaka pa za drugič. [14.3.2018 17:43]
Zoran Gaborovič : Kaj boš čakal… saj sem zmagal !!!
Dans je bla tekma kdo bo na Kovku vsaj 2 uri v luftu (neprekinjeno- seštevki niso veljali)  😉 [14.3.2018 18:13]

Jean pride k meni, ko pospravljam (je toplandal tudi za konec in rešil Ukijev avto), medtem ko Erzo pobira Ukija in Damjana. Ostale je že pobral Samo in jih še enkrat zapeljal gor (Igorja, Mojco, Planinška s kolegom,…).

Uki, Erzo in Jean domov, midva z Damjanom pa čakava na štartajoče (gor so sedaj tudi sunki do 14+ in morajo malo počakati…). Zadaj za Kovkom je res grdo črno in občasno tudi grmi. Janez  (kljub vetru) na koncu le odleti (in kasneje še kolega), medtem ko Mojca in Igor odstopita, zato jih greva z Damjanom iskati.

Ko se peljemo od zadaj proti Logatcu, prijavi Janez neverjeten drugi let (ampak mu niti nismo preveč nevoščljivi…).

Janezov drugi

Še vizualizacija letov: